Βουλή: Eνός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 15:04 Βουλή: Eνός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου

Ενός λεπτού σιγή για τον Μανώλη Γλέζο κρατήθηκε στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών της Βουλής που επεξεργάζεται τις τρεις πρώτες ΠΝΠ για τον κορωνοϊό.

Ο προεδρεύων Βασίλης Οικονόμου ζήτησε για να λόγους συμβολισμού και ενός ύστατου χαιρετισμού να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για την πολύ σημαντική απώλεια για την πολιτική ζωή του τόπου.

Νωρίτερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς  μιλώντας για τον Μανώλη Γλέζο ανέφερε πως ήταν ένας άνθρωπος  που αγωνίστηκε για την Δημοκρατία και την ελευθερία, με την δράση του έστειλε δεκαετίες πριν ένα ισχυρό  μήνυμα, ότι το ναζιστικό κίνημα θα είναι πάντα ταπεινωμένο στη χώρα.

Επέκρινε το γεγονός ότι χθες η ΕΡΤ «έπαιξε χαμηλά στην σκαλέτα του Δελτίου Ειδήσεων τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου λέγοντας πως  προξένησε πολύ αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι η ΕΡΤ την απώλεια του Μανώλη Γλέζου την κατέταξε στη θέση 15 στη σκαλέτα των ειδήσεων… Πρόκειται, είπε, για μια επιλογή που ντροπιάζει και πρέπει να γίνει μία υπόμνηση στη διοίκηση της ΕΡΤ.

Ο αγορητής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς μιλώντας για τον Μανώλη Γλέζο είπε πως υπήρξε όχι μόνο ένα σύμβολο αντίστασης, αλλά μας δίδαξε την εντιμότητα και την  αγωνιστικότητα. Είναι ένα παράδειγμα τρανό, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης εξέφρασε για τον αγωνιστή της αντίστασης Μανώλη Γλέζο τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις από τους αγορητές της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ 25.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση