Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πρεσβεία των ΗΠΑ εκφράζει αλληλεγγύη με την Ελλάδα μέσω της παρουσίασης του λογότυπου #USGreece2021

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 12:58 Η πρεσβεία των ΗΠΑ εκφράζει αλληλεγγύη με την Ελλάδα μέσω της παρουσίασης του λογότυπου #USGreece2021

«Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα στην πανδημίας του COVID-19, αλλά και στο μέλλον».

Στις 25 Μαρτίου, 2020 ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt παρουσίασε το λογότυπο #USGreece2021 που θα χρησιμοποιήσει η αμερικανική κυβέρνηση για όλο τον προγραμματισμό της για την εορτασμό της 200ης επετείου της ανεξαρτησίας της Ελλάδας και των ισχυρών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνέντευξή του στο Mega TV, για το πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «Η Αναγέννηση των Ελλήνων»,  που διεξήχθη εξ αποστάσεως λόγω των περιορισμών ως αποτέλεσμα της πανδημίας του Covid-19, ο Πρέσβης Pyatt είπε: «Είμαι πολύ περήφανος για αυτά που έχουμε επιτύχει τα τελευταία χρόνια στις διμερείς μας σχέσεις ... Ξεκινάμε τώρα να σχεδιάσουμε μια πραγματικά συναρπαστική ατζέντα για το μέλλον, επικεντρωμένη σε τομείς όπως η τεχνολογία, τομείς όπως η συνεργασία μεταξύ των δυνάμεων άμυνας και ασφάλειας στην στρατηγικά δυναμική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και με επίκεντρο τους δεσμούς μεταξύ των λαών, που είναι και αυτό που κάνει τη σχέση αυτή τόσο δυνατή».

Το λογότυπο της Πρεσβείας των ΗΠΑ του 2021 στοχεύει να συλλάβει χαρακτηριστικά που ενώνουν τις δύο χώρες. Η σχεδιαστική ομάδα του λογοτύπου «White» με έδρα την Αθήνα σχολίασαν: «Τιμά τη διαχρονική φλόγα της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας, που σχηματίζονται από κοινά στοιχεία των αμερικανικών και ελληνικών σημαιών. Η φλόγα γιορτάζει το πάθος, τη δημιουργικότητα και τη συνέχεια, χαρακτηριστικά που μοιράζονται και οι δύο χώρες. Το λογότυπο βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση, την ενότητα, τη φιλία και την υπερηφάνεια. Εικονογραφεί τη σεβαστή και αρμονική σχέση μεταξύ των χωρών μας, με την κάθε μία να παίζει ρόλο στον αγώνα της άλλης για ανεξαρτησία».

Όπως τονίζει η αμερικανική πρεσβεία σε ανακοίνωσή της, «για εμάς, το λογότυπο είναι επίσης μια υπενθύμιση ότι οι δύο χώρες μας ήταν στενοί σύμμαχοι από την ανεξαρτησία της Ελλάδας, όπως αποτυπώνεται στον 22ο στίχο του Ύμνου της Ελευθερίας του Διονύσιου Σολωμού, του εθνικού ύμνου της Ελλάδας. Οι ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας κατά την επανάσταση, τα χρόνια του Σχεδίου Μάρσαλ, της οικονομικής κρίσης και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα τώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, αλλά και στο μέλλον».

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης για την κοινωνική απόσταση ως απάντηση στην πανδημία Covid-19 και έχουν περιορίσει τις δημόσιες δράσεις.

Η Πρεσβεία θα διατηρήσει αυτή τη στάση μαζί με τους ομολόγους της στην κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις, την κοινωνία των πολιτών, την εκπαιδευτική κοινότητα και πολλούς άλλους τομείς και προσβλέπουμε σε ένα υγιές κοινό μέλλον που θα περιλαμβάνει τις εορταστικές εκδηλώσεις της 200ετίας της Ελλάδας το 2021, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Όπως είπε ο Πρέσβης στη συνέντευξή του στο Mega, «Μαζί θα το ξεπεράσουμε.»

Πηγή: newsbeast.gr, Mega