Έρχονται πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας - Όλα τα σενάρια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 17:29 Έρχονται πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας - Όλα τα σενάρια

Σχέδιο για χρονικό περιορισμό στις εξόδους και λιγότερες μετακινήσεις επεξεργάζεται η κυβέρνηση, στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Την Πέμπτη, το αργότερο την Παρασκευή αναμένεται, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, να ανακοινωθούν μια σειρά από δικλείδες ασφαλείας που θα κουμπώσουν στο ήδη υφιστάμενο πλαίσιο περιορισμού της κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει:

- Να βάλει ένα πλαφόν στη χρονική διάρκεια της εξόδου από το σπίτι, με το πιθανότερο σενάριο να είναι οι τρεις ώρες

- Να μπει όριο στον αριθμό των ημερήσιων εξόδων, γιατί παρατηρείται να γίνεται μια κατάχρηση. Πχ στέλνουν τέσσερις φορές την ημέρα για να πάνε στο σούπερ μάρκετ ή έξι φορές για να βγουν για σωματική άσκηση.

- Να υπάρχει πλαφόν στον χρόνο παραμονής έξω από τα υποκαταστήματα των τραπεζών. Οι εικόνες με τις ουρές είναι μια εστία συνωστισμού που θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση και είναι κάτι που την προβληματίζει ιδιαίτερα.

Επίσης, η κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά η έξοδος από το σπίτι να γίνεται μόνο μέσω της αποστολής sms, αν και προκύπτει ένα ζήτημα με τους ηλικιωμένους που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Για το θέμα μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. "Εξετάζουμε την αυστηροποίηση των μέτρων ιδίως σε ότι αφορά τον αριθμό των μετακινήσεων και τον χρονικό περιορισμό, είναι θέματα που εξετάζουμε και αναμένουμε τις εισηγήσεις των ανθρώπων που είναι στο πεδίο, είναι θέμα που μπορεί να ανακοινωθεί τις επόμενες δύο ημέρες. Προσανατολιζόμαστε στον περιορισμό που όμως δεν θα θίξει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν κάνουν κατάχρηση σήμερα" είπε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε:

"Θα επηρεάσει τον πληθυσμό που κάνει κατάχρηση, που χρησιμοποιεί για παράδειγμα ένα έντυπο κάθε φορά με αποτέλεσμα να βγαίνει έξι φορές την ημέρα από το σπίτι του ή να πηγαίνει 3 φορές την ημέρα για άσκηση... δεν είναι αποδεκτά πράγματα αυτά, δεν είναι οι άλλοι κορόιδο που μένουν στο σπίτι. Η αυστηροποίηση θα θίξει μόνο τους πονηρούς. Το θέμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν εξετάζεται. Όσον αφορά στους περιορισμούς για το Πάσχα, το βλέπουμε και το αξιολογούμε θα το εξετάσουμε εκείνη τη στιγμή".

Προσαρμοσμένη αναζήτηση