Μητσοτάκης στο CNN: Κινηθήκαμε γρήγορα για τον κορονοϊό - Δώσαμε τον λόγο στους ειδικούς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 22:06 Μητσοτάκης στο CNN: Κινηθήκαμε γρήγορα για τον κορονοϊό - Δώσαμε τον λόγο στους ειδικούς

“Τα στοιχεία για τα κρούσματα και τους θανάτους από τον κορονοϊό στην Ελλάδα είναι ενθαρρυντικά, αλλά ακόμη έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, 01.04.2020, στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να πάρει εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα και γι’ αυτό ν’ αποφύγει τα χειρότερα που έχουν ήδη χτυπήσει την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ενώ ευχαρίστησε τους πολίτες που πειθάρχησαν στα μέτρα αυτά και συνέβαλαν έτσι στην έως τώρα επιτυχία απέναντι στην πανδημία.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε, επίσης, ότι οι αδυναμίες του συστήματος υγείας ιδιαίτερα μετά την οικονομική κρίση καλύπτονται αποτελεσματικά χάρη στην κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα και τις δωρεές από ιδιώτες, καθώς, όπως πρόσθεσε, εκδηλώθηκε ένα κύμα αλληλεγγύης, αλλά και εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Χαρακτήρισε δε ως ευκαιρία την κρίση σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της κυβέρνησης εξ αποστάσεως και την ψηφιοποίηση του κράτους, ενώ υπογράμμισε ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών οφείλεται και στο γεγονός ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή εμπιστεύτηκε την ενημέρωση για την πανδημία στους ειδικούς και όχι στους πολιτικούς.

Μητσοτάκης για προσφυγικό, Κέλλα και… Μπολσονάρου

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση και την πιθανή της σύνδεση με την πανδημία, λέγοντας πως η κυβέρνηση παρακολουθεί πολύ στενά τι συμβαίνει στη Λέσβο και ότι ευτυχώς δεν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού στα νησιά. Επανέλαβε ότι η Τουρκία χρησιμοποίησε τους πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο για να εκβιάσει την ΕΕ και ότι η Ελλάδα προστάτευσε αποτελεσματικά τα σύνορά της, ενώ χαρακτήρισε προσωρινό και σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης το μέτρο που λήφθηκε με την αναστολή εξέτασης των αιτήσεων ασύλου. Εκτίμησε δε ότι εάν οι ροές επιστρέψουν στα κανονικά επίπεδα, τότε σύντομα τα νησιά του Αιγαίου θα αποσυμφορηθούν.

Έκανε, εξάλλου, ιδιαίτερη αναφορά στον Χρήστο Κέλλα, λέγοντας ότι ήταν ο μοναδικός βουλευτής που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, αλλά ανέρρωσε. Σε ερώτηση δε για το τι θα έλεγε στον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου – ο οποίος αδιαφορεί για τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – επισήμανε ότι κάνει ένα τεράστιο λάθος και ότι οι ηγέτες έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στους πολίτες τους να λένε την αλήθεια και να τους προστατεύουν. Μάλιστα, αστειεύτηκε με την ερώτηση της δημοσιογράφου που ήταν ακριβώς τι θα του πει εάν τον συναντήσει σε κάποια σύνοδο των G20, λέγοντας πως «μακάρι η Ελλάδα να καταφέρει να γίνει μέλος των G20»…

Δείτε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση