Κεραμέως: Προετοιμαζόμαστε και για παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολείων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 09:18 Κεραμέως: Προετοιμαζόμαστε και για παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολείων

Πριν το τέλος των διακοπών του Πάσχα θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις.

Στις απαραίτητες προετοιμασίες αν χρειαστεί να παραταθεί το "λουκέτο" λόγω του κορvνοϊού στα σχολεία και αν αυτό κριθεί απαραίτητο από τους ειδικούς του ΕΟΔΥ, προχωρά το υπουργείο Παιδείας, όσο πλησιάζει το Πάσχα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε: "Η χρονιά δεν θα χαθεί. Προετοιμαζόμαστε και για το ενδεχόμενο παράτασης της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, αν χρειαστεί. Οι ειδικοί θα μας πουν. Πριν το τέλος των διακοπών του Πάσχα θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις, αναλόγως με όσα θα μας πουν οι ειδικοί".

Η κ. Κεραμώς απάντησε "δεν το γνωρίζω" σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καθόλου τα σχολεία, παραπέμποντας στις οδηγίες που το υπουργείο Παιδείας θα λάβει από τον ΕΟΔΥ.

Πανελλαδικές με μειωμένη ύλη

Ως προς τις πανελλαδικές εξετάσεις η υπουργός είπε ότι "θα γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης, δηλαδή αρχές Ιουνίου ή τον Ιούλιο. Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να μην γίνουν οι πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο. Μόνο αν οι ειδικοί μας απαγορεύσουν να βρίσκονται οι υποψήφιοι μέσα στην ίδια αίθουσα το καλοκαίρι".

Το υπουργείο είναι έτοιμο να εφαρμόσει το πρώτο μέτρο για τις πανελλαδικές που είναι η μείωση της ύλης και -αν χρειαστεί- η παράταση της σχολικής χρονιάς ώστε οι εξετάσεις να γίνουν τέλη Ιουνίου ή Ιούλιο. "Όποτε κι αν ανοίξουν τα σχολεία, είτε ανοίξουν τέλος Απριλίου είτε Μάιο είτε ανοίξουν αργότερα, όπως και να έχει, θα προχωρήσουμε σε μια μείωση της ύλης και σε μια ενδεχόμενη επέκταση του σχολικού έτους" ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Η υπουργός ανέφερε ότι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στην ύλη "που έχουν διδαχθεί στην κανονική φυσική τάξη" . Παράλληλα, σημείωσε ότι "τρέχει το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης σε τρεις άξονες: σύγχρονη (ζωντανή διδασκαλία μέσω πλατφόρμας), ασύγχρονη (εκπαιδευτικό υλικό στις πλατφόρμες) και η εκπαιδευτική τηλεόραση για μαθητές Δ', Ε', ΣΤ' Δημοτικού"με εντυπωσιακή συμμετοχή των μαθητών. Επομένως, η ύλη που θα καλυφθεί μέσω της σύγχρονης ή ασύγχρονης εκπαίδευσης θα είναι εκτός της εξεταστέας.

Τέλος, η κ. Κεραμέως επικρότησε την απόφαση της ΔΙΣ για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών τη Μεγάλη Εβδομάδα, με την παρουσία μόνο των ιερέων και χωρίς πιστούς, σημειώνοντας ότι η εκκλησία πήρε μια απόφαση θετική κατανοώντας την κρίσιμη μάχη με την επιδημία και τις προσπάθειες της Πολιτείας, καθώς η εκκλησία επισημαίνει ότι οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών.

Πηγή: thetoc.gr
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση