Δημοσκόπηση: 23 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενώ 8/10 επικροτούν τις κυβερνητικές αποφάσεις για τον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 22:33 Δημοσκόπηση: 23 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενώ 8/10 επικροτούν τις κυβερνητικές αποφάσεις για τον κορωνοϊό

Την έντονη ανησυχία των πολιτών απέναντι στον κορωνοϊό καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα περίπου 8 στους 10 ανησυχούν από αρκετά ως πολύ, ενώ μόλις το 7% απαντά λίγο ή ελάχιστα.

Στο ερώτημα για το πόσο έχουν επηρεάσει η επιδημία του κορωνοϊού με τα συνεπακόλουθα μέτρα την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού, το 57% απαντά αρκετά και πολύ, το 18% μέτρια, ενώ ένα 20% απαντά λίγο και ελάχιστα. 

8 στους 10 ερωτηθέντες αξιολογούν μάλλον έως σίγουρα θετικά την αντίδραση της κυβέρνησης στην πανδημία, έναντι του 14% που την αξιολογεί μάλλον ή σίγουρα αρνητικά.

Στο αντίστοιχο ερώτημα για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 46% την αντιμετωπίζει σίγουρα ή μάλλον θετικά, ενώ ένα 47% μάλλον ή σίγουρα αρνητικά.

7 στους 10 βρίσκουν σίγουρα ή μάλλον θετικά τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, ενώ 3 στους 10 μάλλον ή σίγουρα αρνητικά.

Αναφορικά με την αξιολόγηση των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό των μετακινήσεων και των συγκεντρώσεων, σχεδόν 9 στους 10 τα θεωρούν από μάλλον έως σίγουρα θετικά, ενώ μόλις 1 στους 10 απαντά μάλλον ή σίγουρα αρνητικά.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 53% (σημειώνοντας αύξηση του ποσοστού κατά 8% από την προηγούμενη μέτρηση), έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα (που υποχωρεί κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση).

Τέλος στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά 23% του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% έναντι 22% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση