Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκλονίζει η γυναίκα - πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα: «Σε κυριεύει ο φόβος»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 13:30 Συγκλονίζει η γυναίκα - πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα: «Σε κυριεύει ο φόβος»

«Στην Ιταλία ήταν όλα φυσιολογικά, δεν καταλαβαίναμε πως κάτι συμβαίνει».

Για τα συναισθήματά της όταν έμαθε πως είχε κορωνοϊό, τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μέχρι να λάβει εξιτήριο αλλά και τα σχόλια που άκουσε καθώς ήταν το πρώτο κρούσμα του ιού στην Ελλάδα μίλησε η Δήμητρα Βουλγαρίδου.

Σε συνέντευξη που έδωσε στη Βεργίνα TV η επιχειρηματίας και τακτικό μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης δήλωσε πως όταν έμαθε πως νοσεί την κυρίευσε ο φόβος καθώς ο ιός ήταν κάτι τελείως άγνωστο και κανείς δεν γνώριζε την εξέλιξή του.

Κόλλησε ενώ ήταν σε επαγγελματικό ταξίδι στο Μιλάνο και διαγνώστηκε με κορωνοϊό λίγες ημέρες μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα ενώ θετικός βρέθηκε και ο ανήλικος γιος της.

«Ο ασθενής παράλληλα νιώθει άγχος και για όλους όσους συναναστράφηκε» είπε.

Σημειώνεται πως η Δήμητρα Βουλγαρίδου πλέον είναι αρνητική στον ιό και νόσησε ελαφρά παρουσιάζοντας κυρίως λίγο πυρετό και απώλειας γεύσης και όσφρησης, με τις αισθήσεις αυτές να μην έχουν επανέλθει ακόμα πλήρως.

«Το δυσκολότερο κομμάτι σε αυτή την περιπέτεια ήταν το γεγονός πως νόσησε το παιδί μου και έπρεπε να περιοριστεί μαζί μου στο δωμάτιο» δήλωσε.

Καθώς το παιδί ήταν ασυμπτωματικό η κα Βουλγαρίδου ανέφερε πως μη θέλοντας να του δημιουργήσει πανικό, δεν του αποκάλυψε ότι νοσεί, μέχρι να πάρουν εξιτήριο, προτιμώντας να του πει πως λόγω μιας γρίπης που περνάει εκείνη θα ήταν καλό να κάνει μαζί της εξετάσεις.

«Δεν του ανέφερα ποτέ τη λέξη κορωνοϊός» δήλωσε και εξήγησε πως αφού πήραν εξιτήριο και βγήκε από το σπίτι έμαθε την αλήθεια.

«Άκουγα ότι έχω φέρει τον COVID-19 στην Ελλάδα», είπε περιγράφοντας πως το πρώτο διάστημα και πριν πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα αντιμετώπισε φόβο, λόγω άγνοιας, στο πρόσωπό της. «Όταν με έβλεπαν στον δρόμο ήταν πιο απομακρυσμένοι» τόνισε.

«Στην Ιταλία ήταν όλα φυσιολογικά»

Όπως εξήγησε η επιχειρηματίας έμεινε στην Ιταλία 7 ημέρες, με εξαίρεση την τελευταία, όλα κυλούσαν κανονικά.

«Δεν καταλαβαίναμε πως κάτι συμβαίνει», είπε εξηγώντας πως ουσιαστικά τίποτα στον τρόπο ζωής της Ιταλίας αλλά και στους ρυθμούς της καθημερινότητας δεν παρέπεμπε ανεξάρτητα από την δραματική τροπή που διαφαινόταν να παίρνει η επιδημία στη χώρα. «Όλα ήταν φυσιολογικά» δήλωσε και ανέφερε: «Την ημέρα που αποχωρούσαμε μας ήρθαν κάποια emails από γνωστούς οίκους μόδας που ανέφεραν πως λόγω του ιού ακυρώνουν τα σόου τους».

Τέλος έστειλε το δικό της μήνυμα προς όλους ζητώντας τους μετά από την καραντίνα να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

Πηγή: newsbeast.gr