Τα 10 νέα περιοριστικά μέτρα: Όριο στα SMS, χρονόμετρο στις εξόδους (vid)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 20:19 Τα 10 νέα περιοριστικά μέτρα: Όριο στα SMS, χρονόμετρο στις εξόδους (vid)

Θέμα χρόνου είναι να ανακοινώσει η κυβέρνηση ένα νέο πακέτο 10 πι αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού!

Δέκα νέα και πιο αυστηρά μέτρα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού, ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση! 

Όπως φαίνεται, μάλιστα, είναι θέμα χρόνου να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, από κλείσιμο διοδίων, λόγω του φόβου ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να φύγουν για Πάσχα, μέχρι την αύξηση του προστίμου για άσκοπη κυκλοφορία και τον ορισμό πλαφόν στον αριθμό των SMS που στέλνονται στο 13033!

Συγκεκριμένα, το πλαφόν θα επιτρέπει μέχρι δύο μηνύματα καθημερινά, αφού πολλοί... του δίνουν και καταλαβαίνει! 

Μάλιστα, φαίνεται πως θα ανακοινωθεί και μία αλλαγή στα χρονιά περιθώρια. Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στις 3 ώρες. Οι πολίτες, δηλαδή, εκτός, φυσικά, από όσους συνεχίζουν να εργάζονται εκτός σπιτιού, δεν θα πρέπει να απουσιάζουν από τις οικίες τους για περισσότερες από 3 ώρες. 

Επίσης, η έξοδος των ηλικιωμένων θα γίνεται μόνο με βεβαίωση, προκειμένου να μην επαναληφθούν οι τραγικές εικόνες σε τράπεζες της χώρας...

Ένα ακόμη μέτρο, όπως προαναφέραμε, είναι η αύξηση του προστίμου για άσκοπες μετακινήσεις. Μέχρι στιγμής είναι στα 150 ευρώ. Θα τεθεί, δε, νέο όριο συναθροίσεων, κάτω των 10 ατόμων, ενώ αναμένεται να αποκλειστούν και άλλοι δημόσιοι χώροι, μετά την παραλία της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις παραλιακές ζώνες σε Πάτρα και Βόλο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το κλείσιμο των διοδίων, είναι δεδομένο ότι θα... κατεβάσουν ρολά (δεν θα διακοπούν, προφανώς, οι εφοδιασμοί), αφού υπάρχει ο κίνδυνος ορισμένοι να επιχειρήσουν να πάνε στα χωριά τους για Πάσχα. Η άπαξ έξοδος του Πάσχα θα γίνεται μόνο με βεβαίωση κατοικίας ή φορολογική δήλωση. Οι αστυνομικοί έλεγχοι, εξάλλου, θα αυξηθούν σε εθνικές οδούς, λιμάνια, σταθμούς και στάσεις λεωφορείων. 

Κλειστές, δε, θα τελούνται οι λειτουργίες στις εκκλησίες όλης της χώρας.

Τέλος, μένει να δούμε τι θα γίνει με το σούβλισμα του αρνιού, αν θα επιτραπεί, πού και με ποιες προϋποθέσεις.

πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση