Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άγιο Φως: Πώς ο κορωνοϊός επηρεάζει τη μεταφορά του από τα Ιεροσόλυμα -ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 00:18 Άγιο Φως: Πώς ο κορωνοϊός επηρεάζει τη μεταφορά του από τα Ιεροσόλυμα -ΒΙΝΤΕΟ

Τον τρόπο που το Άγιο Φως θα φτάσει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα παρουσίασε το δελτίο ειδήσεων του Star. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «το Άγιο Φως θα φτάσει το Μεγάλο Σάββατο στην Ελλάδα με διαφορετικό τρόπο αυτή τη φορά. Παρόλο που κάθε χρόνο πήγαινε πολιτικό αεροσκάφος στο Ισραήλ, φέτος δεν θα συμβεί αυτό και η μεταφορά του θα γίνει με στρατιωτικό αεροπλάνο. Μέσα σε αυτό, θα μεταβαίνουν ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου και ο Εκπρόσωπος της ελλαδικής Εκκλησίας με έναν σύνοδο ο καθένας. Όταν το αεροσκάφος φτάσει στο Ισραήλ δεν θα κατέβει κανείς αλλά επιτροπή θα το παραδώσει μέσα και αμέσως μετά θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Κατά την επιστροφή του στρατιωτικού αεροσκάφους στην Ελλάδα, θα γίνει μια πολύ σεμνή τελετή, δεν θα γίνει με τιμές Αρχηγού κράτους όπως άλλες φορές, δεν θα υπάρχουν Εύζωνες αλλά ένα μικρό άγημα. Εκεί, θα το υποδεχθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης. Μάλιστα, η διανομή του Φωτός δεν θα γίνει με έκτακτες πτήσεις αλλά μόνο με όσες έχουν προγραμματιστεί. Ο κόσμος θα παρακολουθήσει την Αναστάσιμη λειτουργία από την τηλεόραση και οι πιστοί τις επόμενες ημέρες θα μπορούν να μεταβούν στις εκκλησίες για να το παραλάβουν».

Δείτε το βίντεο :