Guardian: Ελληνικός προορισμός στα κορυφαία δέκα ταξίδια μετά την καραντίνα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 17:11 Guardian: Ελληνικός προορισμός στα κορυφαία δέκα ταξίδια μετά την καραντίνα

Στην πρώτη θέση των αγαπημένων τους επιλογών τον ψήφισαν οι αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας.

Οι Βρετανοί είναι γνωστό τοις πάσι ότι αγαπάνε ιδιαιτέρως τη χώρα μας. Αυτή τη φορά ο Guardian, μετά την Telegraph που την προηγούμενη εβδομάδα ανέδειξε την Ελλάδα ως τον κορυφαίο προορισμό για μετά την κρίση του κορωνοϊού, κάλεσε τους αναγνώστες του να αναδείξουν τα τοπ 10 μέρη για ταξίδια μετά τη λήξη της κρίσης που έχει προκαλέσει παγκοσμίως η πανδημία του κορωνοϊού.

Στην πρώτη θέση της κορυφαίας δεκάδας, λοιπόν, συμπεριέλαβαν ένα ελληνικό μέρος, που η αλήθεια είναι δεν περίμενε κανείς να συναντήσει.

Αφήνοντας εκτός λίστας δημοφιλή και πολυσύχναστα ελληνικά νησιά και μέρη, η Επίδαυρος είναι ο τόπος που περιμένουν οι Βρετανοί να επισκεφθούν μετά την άρση του παγκόσμιου lockdown.

Ο τόπος που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με το αρχαίο θέατρο, μαγεύει τον επισκέπτη με την επιβλητικότητα και την γαλήνη που τον χαρακτηρίζει. Σε απόσταση μόλις 30 χλμ. από το αγαπημένο Ναύπλιο ο επισκέπτης ανακαλύπτει ένα μέρος που έχει συμπεριληφθεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου να θεωρείται το τελειότερο ελληνικό από άποψης αισθητικής και ακουστικής.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα του Guardian:

  1. Επίδαυρος
  2. Κράιστσερτς, Νέα Ζηλανδία
  3. Βρετάνη, Γαλλία
  4. Μονσάου, Γερμανία
  5. Φλωρεντία, Ιταλία
  6. Κονεμάρα, Ιρλανδία
  7. Τρέσκο, Νησιά Σίλι
  8. Βόρειο Γιούιστ, Σκωτία
  9. Άαρχους, Δανία
  10. Ίγιμ, Ντερμπισάιρ, Αγγλία

Πηγή: Guardian

Προσαρμοσμένη αναζήτηση