Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νίκος Χαρδαλιάς: Παράταση της καραντίνας στον Έχινο – Ο Απρίλιος ο πιο κρίσιμος μήνας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 18:35 Νίκος Χαρδαλιάς: Παράταση της καραντίνας στον Έχινο – Ο Απρίλιος ο πιο κρίσιμος μήνας

Περισσότερα από 1.289.000 χιλιάδες κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν σημειωθεί παγκοσμίως ενώ κατά την καθιερωμένη ημερήσια ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 20 νέα κρούσματα στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον αριθμό σε 1.755 συνολικά. Οι διασωληνομένοι έχουν ανέλθει στους 90 ενώ ανακοίνωσε 6 νέους θανάτους από τον κορονοϊό ανεβάζοντας τον αριθμό στους 79.

Μετά τις ανακοινώσεις των κρουσμάτων, ο Σωτήρης Τσιόδρας θέλησε να πει δυο λόγια στην κοινότητα τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Οι επιστήμονες ψάχνουν την πιθανότητα να υπάρχουν ειδικά γονίδια που καθορίζουν ποιος θα πάει ή δεν θα πάει καλά».

Επίσης, αναφέρθηκε στους νέους ανθρώπους οι οποίοι δεν φοβούνται τον κορονοϊό εκτίθενται σε αυτόν πολύ περισσότερο και σύστησε πως η οδηγία είναι η ίδια, «Μένουμε Σπίτι» ενώ μιλώντας για τη διασπορά του ιού τόνισε πως: «Ο ιός διασπείρεται τόσο γρήγορα που πολλές χώρες έχουν διακόψει την ιχνηλάτηση επαφών. Στη χώρα μας το συνεχίζουμε με μεγάλες δυσκολίες».

Μιλώντας αμέσως μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος τόνισε πως τα μέχρι στιγμής δεδομένα δικαιώνουν την κοινή προσπάθεια κατά του κορονοϊού που γίνεται και σύστησε να μείνουμε όλοι προσηλωμένοι στον στόχο.

«Θέλω να τονίσω κατηγορηματικά ότι ο Απρίλιος θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας. Τα ευρήματα και ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να μεταβληθούν ανά πάσα στιγμή. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε».

Αναφερόμενος σε εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας και απεικόνιζαν πιστούς να συγχρωτίζονται σε εκκλησίες είπε πως: «Ουδείς μπορεί να λειτουργεί εκτός κανόνα, εκτός μέτρων» και τόνισε πως αυτές είναι μεμονωμένες προσπάθειες κάποιων φανατικών».

«Φέτος το Πάσχα θα το γιορτάσουμε διαφορετικά. Δεν θα πάμε στα χωριά μας δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας. Φέτος ας προσευχηθούμε όλοι από το σπίτι μας» κατέληξε.

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων μέχρι και χθες Κυριακή είχαν επιδοθεί 21.308 πρόστιμα για παραβάσεις τους.

Στη συνέχεια προχώρησε στις ανακοινώσεις όπου ανάφερε πως παρατείνεται η καραντίνα στον Έχινο για μια εβδομάδα ακόμα για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή στη Μύκονο καθώς πλέον στο νησί ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το πρωί μέχρι το 8 το βράδυ.

Ανακοίνωσε επίσης πως υπάρχει περιορισμός του κατάπλου των κρουαζιεροπλοίων από 15 Μαρτίου ενώ τόνισε πως την Πέμπτη 2 Απριλίου λόγω καιρικών συνθηκών δόθηκε κατ΄εξαίρεση άδεια για προσέγγιση στην Μαρίνα Λαυρίου και πως τα σκάφη παραμένουν στη μαρίνα.

πηγή: newsbeast.gr