Κανονικά θα έρθει στην Αθήνα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως - Λιτή η τελετή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 10:14 Κανονικά θα έρθει στην Αθήνα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως - Λιτή η τελετή

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στην Αθήνα με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας. Δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών.

Με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταφερθεί κανονικά το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων στην Αθήνα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσσης ανέφερε ότι η υποδοχή ου Αγίου Φωτός στην Αθήνα θα γίνει κανονικά αν και όχι με την επισημότητα άλλων χρόνων.

"Το Άγιο Φως θα έρθει κανονικά, όχι με την επισημότητα που γινόταν παλαιότερα και γιατί πρώτα απ' όλα μας ενδιαφέρει η δημόσια υγεία" τόνισε.

Στο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας θα επιβαίνει μόνο ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο βοηθός του και εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Έξαρχος που θα πάει στο Ισραήλ δεν θα κατέβει καν από το αεροσκάφος. Θα περιμένει στο αεροδρόμιο και θα μεταφέρει το Άγιο Φως εκεί εκπρόσωπος του Πατριαρχείου.

Στην Ελλάδα θα το παραλάβει ο ίδιος ο υφυπουργός Εξωτερικών εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου θα γίνει πολύ λιτή τελετή.

"Θα γίνει προσπάθεια να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη της Ελλάδος, σίγουρα όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα υπάρχουν ειδικές πτήσεις για να το μεταφέρουν, όποιες είναι προγραμματισμένες και όπου μπορεί να πάει θα πάει".

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση