Μάνα εξ ουρανού! Τρόφιμα και φάρμακα με drone σε ευπαθείς ομάδες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 14:59 Μάνα εξ ουρανού! Τρόφιμα και φάρμακα με drone σε ευπαθείς ομάδες

Εικόνα από το μέλλον στη Θεσσαλονίκη όπου προσγειώθηκε ένα drone. Ανέλαβε να παραδίδει είδη πρώτης ανάγκης σε άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν, καθώς ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που “χτυπά” περισσότερο ο κορωνοϊός.

Ο 75χρονος Αλέξιος Βαφειάδης, εντυπωσιασμένος από το drone που βλέπει μπροστά στα μάτια του, παραλαμβάνει με τον ξεχωριστό αυτό τρόπο το ψωμί και τα αρτοσκευάσματα που χρειάζεται όσο παραμένει μέσα στο σπίτι, καθώς ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

“Ούτε να το φανταστώ δεν θα μπορούσα πριν να συμβεί”, δηλώνει ο 75χρονος.

“Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, αλλά φαντάζομαι και για τους περισσότερους. Είμαι ευτυχισμένος που κατάφερα να “γευτώ” αυτή την ξεχωριστή τεχνολογία, η οποία εύχομαι να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για τον άνθρωπο”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαφειάδης, όπως ο ίδιος εξηγεί, ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγει από το σπίτι, εξαιτίας της κατάστασης με τον κορωνοϊό και για τον λόγο αυτό, ο δήμος Θεσσαλονίκης εξυπηρετεί τις ανάγκες του μέσω του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”.

Ποτέ, ωστόσο, δεν περίμενε, όπως λέει, να ζήσει μια τέτοια εμπειρία και να λάβει τα προϊόντα που ζήτησε με drone!

“Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου με drone, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσουμε τη σύγχρονη τεχνολογία για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας”, επισημαίνει ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης και περιγράφει τη διαδικασία που ακολουθείται:

“Παραλαμβάνουμε με το drone – κατόπιν παραγγελίας – τρόφιμα, φάρμακα ή ό,τι άλλο χρειάζεται, που δεν ξεπερνά σε βάρος τα 2,5 κιλά και τα μεταφέρουμε με αυτό (το drone) στα σπίτια τους. Έτσι, με εύκολο τρόπο, παραλαμβάνουν αυτά που έχουν ζητήσει”.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μωυσίδης, είναι λογικό, “οι άνθρωποι – ειδικά μεγάλης ηλικίας – να εντυπωσιάζονται με τον πρωτότυπο αυτό τρόπο, που ο δήμος τους προσφέρει βοήθεια”.

Διευκρινίζει, δε, πως οι ανάγκες των πολιτών, καλύπτονται από τους υπαλλήλους της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και σε “κάθε περίπτωση, εάν χρειαστεί η συνδρομή του drone είναι στη διάθεση των πολιτών καθώς κανένας δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσουν οι πρωτοφανείς καταστάσεις που βιώνουμε”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση