Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Conde Nast Traveller: Αφιέρωμα στα 14 ομορφότερα νησιά της Ευρώπης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 16:46 Conde Nast Traveller: Αφιέρωμα στα 14 ομορφότερα νησιά της Ευρώπης

Ποια τρία ελληνικά βρίσκονται ανάμεσά τους.

Η Γηραιά Ήπειρος κρύβει πληθώρα πανέμορφων νησιών, που αξίζει κανείς να ανακαλύψει σύμφωνα με το διεθνούς φήμης ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller.

Προτρέποντας τους αναγνώστες του, λοιπόν, προς το παρόν να ονειρευτούν αυτά τα μέρη και αργότερα να ανακαλύψουν από κοντά, στο δημοσίευμα συγκεντρώνονται 14 από τα ομορφότερα νησιά της Ευρώπης, σε ένα αφιέρωμα γεμάτο εκπληκτικές εικόνες, που απομακρύνουν έστω και νοητά από την σκληρή πραγματικότητα της πανδημίας του κορωνοϊού που βιώνουμε.

Από αυτό το αφιέρωμα, λοιπόν, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τρία αγαπημένα και δημοφιλή ελληνικά νησιά, τα οποία κάθε χρόνο γεμίζουν από αμέτρητους τουρίστες από διάφορα σημεία του κόσμου.

Πρώτη συναντάται η Κρήτη (στην 4η θέση), η οποία ξεχωρίζει, σύμφωνα με το άρθρο, για τα τοπία με τους καταπράσινους ελαιώνες, τις πανέμορφες παραλίες και τα αξιόλογα μνημεία, που αποτελούν μέρος της σαγηνευτικής γοητείας της.

Στη δέκατη θέση βρίσκεται η Μύκονος, το διασημότερο Κυκλαδονήσι της χώρας, όπως την χαρακτηρίζει η συντάκτρια του άρθρου, η οποία εκτός από τις εκπληκτικές κυκλαδίτικες εικόνες με τα πάλλευκα σοκάκια, προσφέρει στον επισκέπτη μια ευρεία γκάμα επιλογών -από προτάσεις ξέφρενης διασκέδασης μέχρι επιλογές για σέρφινγκ.

Ακριβώς μετά, στην ενδέκατη θέση, ακολουθεί η Σαντορίνη, με το -μοναδικό στο είδος του- φυσικό τοπίο της καλντέρας να ταξιδεύει τη φήμη της στα πέρατα του κόσμου.

Μεταξύ άλλων στις προτάσεις του Conde Nast Traveller συμπεριλαμβάνονται τα Αζόρες- Πορτογαλία (1η θέση), Κάπρι- Ιταλία (2η θέση), Χβαρ- Κροατία (5η θέση), Ίμπιζα- Ισπανία (6η θέση), Μάλτα (9η θέση), Σικελία- Ιταλία (13η θέση).

Πηγή: newsbeast.gr, Conde Nast Traveller