Γεωργιάδης: Aν χαλαρώσουν τα μέτρα τον Μάιο, η ύφεση θα είναι πιο μικρή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 12:13 Γεωργιάδης: Aν χαλαρώσουν τα μέτρα τον Μάιο, η ύφεση θα είναι πιο μικρή

Αλλά οι Έλληνες του εξωτερικού ψάχνουν τρόπο να επιστρέψουν.

Στην παραδοχή ότι το 2020 θα είναι μια χρονιά με ύφεση προχώρησε από τη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Βιλιάρδου επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει ύφεση, αλλά διευκρίνισε ότι η έκταση της θα εξαρτηθεί από το πότε θα υπάρξει έλεγχος της πανδημίας. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι αν το Μάιο υπάρξει μερική αναστολή των μέτρων η ύφεση θα είναι μικρή, αντίθετα αν τα μέτρα περιορισμού συνεχιστούν η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη.

Πάντως ακόμα και υπό τις συνθήκες αυτές ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι τα νέα είναι καλά σε σχέση με την πορεία της πανδημίας της χώρας μας. "Σε αντίθεση με όσα γίνονταν κατά τα χρόνια του μνημονίου, οι Έλληνες του εξωτερικού ψάχνουν τρόπο να επιστρέψουν, ενώ πριν έψαχναν τρόπο να φύγουν από τη χώρα" δήλωσε επικαλούμενος τον αριθμό όσων χάνουν τη ζωή τους στην Ιταλία, την Ισπανία, την Βρετανία και τις ΗΠΑ αναφορικά με την Ελλάδα.

Θετική η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Θετική χαρακτήρισε και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Εξήγησε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και το δημόσιο θα έχουν πρόσβαση στις αγορές, εξέλιξη που όπως είπε θα έχει ως συνέπεια πρόσβαση σε φτηνό χρήμα και ρευστότητα στις επιχειρήσεις.

Απαντώντας πάντως στην προτροπή του κ. Βιλιάρδου να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στο ξεπούλημα κερδοφόρων επιχειρήσεων όπως η ΔΕΗ, η ΕΒΖ, η Λάρκο κα, ο κ. Γεωργιάδης αντέντεινε ότι πρόκειται για ζημιογόνες επιχειρήσεις.

Επέμεινε στην ιδιωτικοποίηση τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "προσπαθούμε να τις δώσουμε σε κανένα κορόιδο". Υπενθύμισε δε ότι ο Λαφαζάνης είχε ενισχύσει με 10 εκατομμύρια ευρώ την πτωχευμένη ΕΒΖ και τώρα η ΕΕ θέτει ζήτημα παράνομων κρατικών ενισχύσεων, ενώ και η ΔΕΗ έχει "άνοιγμα" ενός δις ευρώ.

Επάρκεια αντισηπτικών στην αγορά

Κατά τα λοιπά ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι η εικόνα με την επάρκεια αντισηπτικών είναι πολύ καλύτερη καθώς από 200.000 τεμάχια έχουμε φτάσει το ένα εκατομμύριο.

Απαντώντας τέλος εμμέσως και στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση εξασφαλίζουν μια ηρεμία στη αγορά. "Για να γνωρίζεις πόσα χρειάζονται πρέπει να ξέρεις τον λογαριασμό".​

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση