Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωρικάκος: Τον Μάϊο 36.000 προσλήψεις στους δήμους-Αύριο το νέο αναπτυξιακό για τους ΟΤΑ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 22:03 Θεοδωρικάκος: Τον Μάϊο 36.000 προσλήψεις στους δήμους-Αύριο το νέο αναπτυξιακό για τους ΟΤΑ

Αύριο Πέμπτη το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα της αυτοδιοίκησης, που θα φέρει το όνομα του αείμνηστου δημάρχου Αθηναίων, "Αντώνη Τρίτση"

Για το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα της αυτοδιοίκησης, που θα φέρει το όνομα του αείμνηστου δημάρχου Αθηναίων, "Αντώνη Τρίτση" και θα ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση, μίλησε στην ΕΡΤ , ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, αλλά και για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την στήριξη των οικονομικών των δήμων καθώς και για το πρόγραμμα "κοινωφελούς εργασίας", που αφορά σε 36.000 πολίτες, οι οποίοι θα πιάσουν δουλειά στους δήμους, από τις αρχές Μαΐου, όπως εκτίμησε ο υπουργός.

Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, θα συνυπογράψουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση για το νέο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης, που θα αντικαταστήσει το πρόγραμμα "Φιλόδημος Ι".

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, "το νέο πρόγραμμα έχει αναπτυξιακό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Στόχος του είναι να αναδειχθούν οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας ως πυλώνες αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, ενίσχυσης των θέσεων εργασίας, επανεκκίνησης της οικονομίας και ανάπτυξης".

Όπως διευκρίνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, "Πρόκειται για ένα πρόγραμμα έργων πολλών δισεκατομμυρίων, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023, που αφορούν σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής αλλά και σε δράσεις κατά της διάδοσης του κορονοϊού, που σε άλλη περίπτωση θα επιβάρυναν τους δήμους.Θα φύγει ένα πολύ μεγάλο οικονομικό βάρος από πάνω τους γιατί ασφαλώς οι δήμοι θα ανέπτυσσαν σοβαρές δράσεις για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού."

Τα χρήματα, για το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", που θα δοθούν στους δήμους για αναπτυξιακά έργα, προέρχονται και από Εθνικούς και από Ευρωπαϊκούς πόρους" διευκρίνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, έχει εκπονηθεί σε συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με την ΚΕΔΕ και τους περιφερειάρχες" και τόνισε πως "Στο χώρο της αυτοδιοίκησης η ενότητα είναι ισχυρή, η συνεργασία της κυβέρνησης με τους δημάρχους είναι συνεχής, αποτελεσματική και δημιουργική."

Όσον αφορά στην τόνωση των οικονομικών των δήμων που έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από το κλείσιμο των καταστημάτων, καθώς δεν εισπράττουν δημοτικά τέλη, επισήμανε πως "Σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τους επόμενους τρεις μήνες δεν θα πληρωθούν οι δόσεις των δανείων, που χρωστούν οι δήμοι στο Ταμείο Παρακαταθηκών" και ήταν κατηγορηματικός πως "Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε την αυτοδιοίκηση αστήριχτη."

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών θα εργαστούν 36.000 άνθρωποι στους δήμους, με αναβαθμισμένους όρους και υπηρεσίες και με πιστοποίηση της δουλειάς τους.
Το πρόγραμμ, εκπονεί το υπουργείο Εργασίας, αλλά είμαστε σε στενή συνεργασία εξ΄αιτίας του του ότι υλοποιείται στους δήμους. Έχω ζητήσει από το ΑΣΕΠ, να ολοκληρώσει το ταχύτερο τις ανακοινώσεις γύρω από τη διαδικασία. Θεωρώ ότι τέλη του μήνα, αρχές του επόμενου, αυτοί οι άνθρωποι θα βρίσκονται στους χώρους εργασίας τους.

πηγή: thetoc.gr