Τσιόδρας: 72 νέα κρούσματα 3 ακόμα θάνατοι από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Απριλίου 2020 18:38 Τσιόδρας: 72 νέα κρούσματα 3 ακόμα θάνατοι από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Μια ακόμη ημέρα που ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς  ενημερώνουν για τα νέα κρούσματα και τους νεκρούς του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αλλά και το πως έχει η κατάσταση μέχρι στιγμής με τα μέτρα.

72 ακόμα κρούσματα και 3 νεκροί

Όπως ενημέρωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, 72 ακόμα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν στην χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Δυστυχώς υπήρξαν ακόμα 3 θάνατοι, φτάνοντας έτσι συνολικά τους 93 στην Ελλάδα, ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 2.081.

Ενημέρωσε επίσης πως 75 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

 

Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε επίσης για τα τεστ του ΕΟΔΥ στην δομή αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Όπως είπε τα μέτρα τις τελευταίες ημέρες λειτουργούν, και αυτή ελπιδοφόρα πορεία δεν πρέπει να αλλάξει.

Όπως είπε είναι σημαντικό όλοι μας να κρατήσουμε την σωματική και ψυχική μας υγεία, αλλά με σεβασμό στα όσα πρέπει να εφαρμόζονται.

“Το περπάτημα είναι υγεία”

Σχολιάζοντας εικόνες με πολύ κόσμο σε κάποιες περιοχές της χώρας, ο κΤσιόδρας είπε πως φυσικά και ειδικά όσο ανοίγει ο καιρός μπορεί κάποιος να βγαίνει για έναν περίπατο, αναφέροντας πως 30 λεπτά την ημέρα είναι ένας καλός χρόνος.

Ωστόσο υπενθύμισε πως πρέπει πάντα να κρατάμε τις αποστάσεις, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και να έχουμε πάντα στο μυαλό μας το να προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες.

Για το Πάσχα: Πρέπει να συμπεριφερθούμε σωστά

Σχετικά με τα μέτρα για το κλείσιμο των εκκλησιών και των μέτρων για το Πάσχα, ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα, καθώς σε 2 εβδομάδες θα δούμε τις ολέθριες συνέπειες αυτού.

“Φαίνεται να έχουμε γλυτώσει μια καταιγίδα”

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε για ακόμα μια φορά πως εξαρτάται από τον κόσμο η πορεία του ιού, και πως τις επόμενες εβδομάδες, αλλά και τώρα, φαίνεται να έχει ο κόσμος σε γενικές γραμμές συμμορφωθεί στα μέτρα και να έχει αποφύγει μια “καταιγίδα”. Ωστόσο δεν είναι ακόμα ώρα χαλάρωσης.

Χαρδαλιάς: 4 κρούσματα στον καταυλισμό των Ρομά στην Λάρισα

Σχετικά με τον καταυλισμό των Ρομά στην Λάρισα τον οποίο επισκέφτηκαν ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι βρέθηκαν 4 άτομα θετικοί στον ιό.

Ευχαρίστησε την πλειοψηφία των καταυλισμών των Ρομά στην περιοχή για την συνεργασία τους και την πειθάρχηση στα μέτρα.

Διπλασιασμός των λαϊκών αγορών

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε επίσης ότι θα λειτουργήσουν από εβδομάδα διπλάσιες λαϊκές απ’ ότι τώρα, προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός στις ήδη υπάρχουσες.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση