Ψάχνουν τους ιερείς σε Κουκάκι και Κέρκυρα αλλά και την δήμαρχο που πήγε εκκλησία!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 11:59 Ψάχνουν τους ιερείς σε Κουκάκι και Κέρκυρα αλλά και την δήμαρχο που πήγε εκκλησία!

Τους ιερείς σε Κέρκυρα και Κουκάκι αλλά και την δήμαρχο Κέρκυρας αναζητούν οι αρχές με αφορμή τα όσα έγιναν σε εκκλησίες στις δυο αυτές περιοχές με τους ιερείς να κοινωνούν πολίτες αλλά και την δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να παραβρίσκονται στην εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ πάντως μιλώντας πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ στήριξε τον ιερέα που κοινώνησε πιστούς στο Κουκάκι λέγοντας ότι δεν προβλέπεται σε καμία ΚΥΑ ότι απαγορεύεται να μεταλαμβάνουν οι πιστοί στο προαύλιο. «Δεν έκανε κάτι παράνομο ο ιερέας στο Κουκάκι», είπε χαρακτηριστικά.

Από όταν δημοσιοποιήθηκαν τα γεγονότα αυτά ο υπουργός Δικαιοσύνης επικοινώνησε με τον  Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά.

Προηγουμένως, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιτελέσουν πλήρως τα καθήκοντά τους.

Δικογραφία για παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου, σχημάτισε αργά χθες το βράδυ ο εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης, κατά του μητροπολίτη Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο, της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού και όλων όσων παρέστησαν στη θεία λειτουργία στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, εκτός των ελάχιστων προβλεπόμενων δια του νόμου.

Η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε από τον εισαγγελέα, Κέρκυρας, διότι κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, χθες το πρωί, παραβρέθηκαν -πέραν των επιτρεπόμενων ιερέων, διακόνων και ψαλτών και νεωκόρων- η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ορισμένοι πιστοί, τρεις εκ των οποίων, δύο άνδρες και μία γυναίκα κοινώνησαν, παρά τις απαγορεύσεις. 

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης «η δικογραφία έχει αποσταλεί στις αστυνομικές Αρχές και εκτελείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας».

 Το βράδυ της Κυριακής προσήχθη από την εκκλησία στο Κουκάκι ο νεωκόρος για εξηγήσεις.

Την αντίδραση του για την παρουσία της Δημάρχου Μ. Υδραίου και του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Δ. Μεταλληνού στην χθεσινή λιτάνευση εκφράζει με ανακοίνωση του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αυλωνίτης.
 
Ο κ. Αυλωνίτης τονίζει τα εξής: «Αυτό που συνέβη σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη.
 
Η Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας δια της παρουσίας τους στο ναό έδωσαν κάκιστο παράδειγμα μη τήρησης των κανόνων υγειονομικού περιεχομένου. Φυσικά το παράδειγμά τους μιμήθηκαν και άλλοι πιστοί με την ανοχή η την αποδοχή της Τοπικής μας Εκκλησίας, η οποία και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, όπως πληροφορούμαι, παρά τα αντιθέτως οριζόμενα από αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Την στιγμή που η πλειοψηφία του ελληνικού και του κερκυραϊκού λαού πειθαρχεί, θεσμικοί τοπικοί παράγοντες αχρηστεύουν ό,τι η τοπική μας κοινωνία έχει εφαρμόσει και έχει κυριολεκτικά κατακτήσει. Με την ενέργειά τους αυτή ήθελαν να δείξουν η να αποδείξουν κάτι σε όλους τους άλλους πιστούς? Αδυνατώ να αντιληφθώ την ενέργεια τους αυτή, εκτός και αν στις σχετικές διατάξεις που ψήφισε η Βουλή προ ολίγων ημερών , με τις οποίες κυρώθηκαν οι διατάξεις νομοθετικού περιεχομένου για την προστασία από τον κορωνοϊό , υπάρχει κάποια εξαίρεση για αυτούς ΜΟΝΟ.!!!!.
Θεωρώ ότι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , το πρωθυπουργό, τον Αρχιεπίσκοπο, τον Μητροπολίτη τον δήμαρχο κλπ μέχρι τον πιο απλό και αδαή πολίτη , είμαστε ΟΛΟΙ υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τις υγειονομικές διατάξεις και τους σχετικούς για την εφαρμογή αυτών, νόμους. ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ . Εύλογη μου φαίνεται η δήλωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά με την οποία καυτηριάζει «αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα λέγοντας ότι συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. ”
Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην ακολουθήσουν στο μέλλον το λυπηρό παράδειγμα τους».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση