Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάσχα χωρίς ΙΧ: Εισήγηση "βόμβα" για πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας από Μ. Σάββατο έως Κυριακή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 09:09 Πάσχα χωρίς ΙΧ: Εισήγηση "βόμβα" για πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας από Μ. Σάββατο έως Κυριακή

Το μέτρο -αν υιοθετηθεί- θα τεθεί σε ισχύ από τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου για να αποφευχθούν μετακινήσεις πολιτών σε σπίτια φίλων και συγγενών.

Το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα το Πάσχα μελετά η κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να χαθούν όσα κατακτήθηκαν στη μάχη κατά του κορωνοϊού το προηγούμενο διάστημα από πασχαλινές μετακινήσεις πολιτών σε σπίτια φίλων και συγγενών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, το μέτρο -αν υιοθετηθεί- θα τεθεί σε ισχύ από τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Είναι ενδεικτική η φράση του πρωθυπουργού στο διάγγελμα της Μεγάλης Δευτέρας ότι "η παραμικρή επανάπαυση μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε οδυνηρό αποτέλεσμα". "Στην προηγούμενη επικοινωνία μας, είχα τονίσει ότι στη μάχη κατά του Cοvid-19, ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας. Σήμερα σας λέω ότι αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα! Μία πραγματικά Μεγάλη Εβδομάδα" είπε, στέλνοντας έτσι το μήνυμα για ένα "Πάσχα της ευθύνης". Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφεραν σε όλους τους τόνους πως "δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων, την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα. Κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση. Κάθε παράβαση θα αντιμετωπίζεται ως απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής".

Επί ποδός η αστυνομία - Ποιες είναι οι εστίες κινδύνου

Σημειώνεται ότι από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης στη Βαρβάκειο Αγορά η είσοδος γίνεται ανά 10 πολίτες, από αυτή της οδού Αρμοδίου και η έξοδος από την οδό Αριστογείτονος. Όσοι βγαίνουν, τόσοι εισέρχονται, ενώ οι αστυνομικοί φροντίζουν για την τήρηση των αποστάσεων έξω από την αγορά. Έντονες είναι οι αστυνομικές περιπολίες σε συνοικιακά κρεοπωλεία, λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ.

Την Μεγάλη Πέμπτη οι αρμόδιοι αξιωματικοί φοβούνται το "αντάρτικο" σε εκκλησίες με την Θεία Κοινωνία πολιτών όπως αυτό που είδαμε σε Κουκάκι και Κέρκυρα, γι αυτό θα ενισχυθούν οι περιπολίες έξω από Ιερούς Ναούς, ενώ στελέχη άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούν διαδικτυακούς συνδέσμους όπου έχουν παρατηρηθεί μαζικά καλέσματα πιστών.

Το ίδιο θα συμβεί και την Μεγάλη Παρασκευή για την περίπτωση σπασίματος του μέτρου περιφοράς του Επιταφίου, εσωτερικά των ναών, αν κάποιοι επιχειρήσουν να το κάνουν εξωτερικά.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται και επιτείνονται τα μέτρα σε όλα τα εθνικά δίκτυα, εθνικά και επαρχιακά, σε αστικά κέντρα και στην περιφέρεια.

Στοίχημα της κυβέρνησης είναι να μην διακινδυνεύσει κανένα πισωγύρισμα στην πολύ καλή εικόνα που έχει μέχρι τώρα κατακτήσει η χώρα στη μάχη με την πανδημία, κάτι που θα είχε καταστροφικές συνέπειες. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα γίνεται μετά από αρκετά χρόνια παράδειγμα προς μίμηση σε περίοδο κρίσης, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τους επιδημιολόγους του εξωτερικού αλλά και τους ηγέτες άλλων κρατών που έχουν πληγεί από την πανδημία να αναφέρονται με εγκωμιαστικά σχόλια για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τα έγκαιρα μέτρα που έλαβε γρηγορότερα από άλλη χώρα.

Πηγή: thetoc.gr