Παναγιωτόπουλος: Κανένα σενάριο για εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων στα μέτρα για τον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 13:13 Παναγιωτόπουλος: Κανένα σενάριο για εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων στα μέτρα για τον κορωνοϊό

"Αυτή τη στιγμή θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο" δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για το ενδεχόμενο οι ένοπλες δυνάμεις να εμπλακούν στην τήρηση των μέτρων απαγόρευσης για τον κορωνοϊό.

Διέψευσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ότι υπάρχουν σενάρια που εμπλέκουν τις ένοπλες δυνάμεις στη διαδικασία επιτήρησης των μέτρων απαγόρευσης για τον κορωνοϊό. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημείωσε ότι τέτοια σενάρια αναπτύσσονται κυρίως από αναρμόδιους παράγοντες και σημείωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή.

"Σε κάθε περίπτωση, για να τα λέμε όλα, θα δούμε πως θα προχωρήσει η κατάσταση. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να εμπλακούν οι ένοπλες δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή επίσης θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο. Κανείς δηλαδή δεν έχει ζητήσει από το υπουργείο ή τις Ένοπλες Δυνάμεις να εμπλακούν", ανέφερε.

Για την Τουρκία και την απειλή αποστολής μεταναστών με κορωνοϊό στην Ελλάδα

Με αφορμή δημοσιεύματα ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή λόγω των πληροφοριών ότι η Τουρκία συγκεντρώνει μετανάστες -και μάλιστα ορισμένους φορείς του κορωνοϊού- στα μικρασιατικά παράλια προκειμένου να τους προωθήσει στα ελληνικά νησιά, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι μέχρι τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου. Επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση δεν αλλάζει και πολύ ο ελληνικός σχεδιασμός φύλαξης και προστασίας των συνόρων.

"Ούτως ή άλλως, ήταν άλλωστε αρκετά πιθανό ανάμεσα στους πληθυσμούς που έχουν και είχαν σκοπό να παραβιάσουν τα σύνορά μας, με τη συνδρομή όπως αποδείχθηκε της Τουρκίας, ανάμεσα τους να είναι και νοσούντες από την ασθένεια" ανέφερε τονίζοντας ότι η υγειονομική παράμετρος προσμετράται στον σχεδιασμό και αποτελεί μια επιπλέον ανησυχία.

"Αυτό σημαίνει ότι η αποτροπή που έχουν εντολή και οδηγία από την κυβέρνηση οι δυνάμεις που επιχειρούν στα σύνορα να εφαρμόσουν, θα είναι ακόμη πιο εντατική", είπε.

Πηγή: thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση