Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μένουμε σπίτι και ακούμε podcasts: GiatiOxi!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 14:18 Μένουμε σπίτι και ακούμε podcasts: GiatiOxi!

Η δημιουργός του podcast GiatiOxi Δέσποινα Κανάκογλου, μιλάει στο LamiaReport.

Καθώς προσαρμοζόμαστε σε καινούριες συνθήκες και ρουτίνες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να παίρνεις μία καθημερινή δόση έμπνευσης. Τα επεισόδια του podcast GiatiOxi της Δέσποινας Κανάκογλου είναι εδώ γι’ αυτό και μέσα στην καραντίνα!

Το podcast είναι μία ηχητική εκπομπή που επιλέγεις εσύ πότε θα την ακούσεις, στο smartphone και στο tablet σου ή στον υπολογιστή σου.

Το GiatiOxi της Δέσποινα Κανάκογλου είναι από τα πιο δημοφιλή στην Ελλάδα. Η Δέσποινα συζητάει με ειδικούς για ψυχολογία, επιστήμη, επιχειρείν, σχέσεις και για πολλά άλλα στα περισσότερα από 280 επεισόδια του giatioxi έχοντας στόχο να εμπνέει και να αφυπνίζει μέσα από τα podcasts.

«Θέλω οι ιστορίες που λέγονται στο GiatiOxi να δίνουν τροφή για σκέψη, να πυροδοτούν συζητήσεις και να αρχίζουν το διάλογο. Να αφυπνιστούν οι ακροατές και να καταλάβουν ότι ο κόσμος είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτό που νομίζουν. Οι εκπομπές να γίνουν το safe place, ένας ασφαλής χώρος.”

Για μένα, γενικά τα podcast και ειδικά το giatioxi, είναι ακόμη ένας τρόπος για να πούμε ιστορίες. Το μέσο κάνει αυτό που δεν έκανε το ραδιόφωνο, δηλαδή μας ξανά πηγαίνει στις ιστορίες που λέγαμε γύρω από το τζάκι. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η εγγύτητα και η προσωπική σχέση που αναπτύσσει ο κάθε ακροατής με μένα και τους καλεσμένους. Είμαστε στην κυριολεξία μέσα στο κεφάλι του».

- Πώς γεννήθηκε το giatioxi

Η ιδέα γεννήθηκε σαν αναλαμπή το Φεβρουάριο του 2016. Όχι όμως η ιδέα του podcast, παρόλο που άκουγα αρκετά χρόνια ξένα podcasts, αλλά το giatioxi σαν περιεχόμενο. Ήθελα να κάνω μια εκπομπή που έλειπε. Να μιλάμε με ειδικούς με μια γλώσσα απλή και ζωηρή, για θέματα που μας απασχολούν όλους που δεν έχουν να κάνουν με ειδήσεις.

Με πάρα πολλές δυσκολίες γιατί το 2016 γνώριζαν ακόμη πιο λίγοι τι είναι podcast και δεδομένου ότι δεν προέρχομαι από τον χώρο των media, μπορείτε να φανταστείτε. Είμαι αυτοδίδακτη και με πολύ διάβασμα και google, έκανα το studio.

Πάρα πολύ αργά και σταθερά το κοινό ανταποκρίθηκε. Τώρα το GiatiOxi έχει ξεπεράσει τα 500.00 downloads.Έχει δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το giatioxi που μεγαλώνει συνέχεια και με κάνει να σκέφτομαι τα επόμενα βήματα για να συνδέσω την κοινότητα, να τους προσφέρω καινούρια πράγματα και διαφορετικά.

- Επόμενοι στόχοι

Να συνεχίσει να μεγαλώνει και να προσφέρει. Θα ήθελα να γίνουν και κάποιες εκπομπές live streaming για να στείλει ο κόσμος ερωτήσεις. Και επίσης, είμαι στη φάση του pre-production 2ου podcast μέσα από την εταιρία παραγωγής που ετοιμάζω. Το μέλλον θα είναι ηχητικό εξάλλου!.

Must επεισόδια για την καραντίνα,

Θα βρείτε όμως και πάρα πολλά άλλα όπως το επεισόδιο για τις διαπραγματεύσεις, τα όρια, η λειτουργία του εγκεφάλου και πολλά επεισόδια για τις σχέσεις και τα παιδιά.

Την επόμενη φορά που θα έχετε καθάρισμα, επιλέξτε την εκπομπή που θέλετε να ακούσετε ή καθίστε στον καναπές σας και βυθιστείτε στις ιστορίες του giatioxi.

Μπορείτε να ακούσετε εκπομπές από το site www.giatioxi.gr

Οι βασικές εφαρμογές είναι:

iPhone/iPad: εφαρμογή Podcasts

Androids: εφαρμογή Google Podcasts

Spotify