Νέα μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών κατάσχεσε το ΣΔΟΕ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 16:56 Νέα μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών κατάσχεσε το ΣΔΟΕ

Νέα μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών σε παράνομο κατασκευαστήριο στο Μενίδι εντόπισαν και κατάσχεσαν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Αττικής.

Συγκεκριμένα,  πως ανακοινώθηκε από το ΣΔΟΕ, κατασχέθηκαν: Περίπου 40.000 φιάλες αντισηπτικών υγρών των 100ml, που αντιστοιχούν σε 4.000 λίτρα διαλύματος, 54.000 κενές φιάλες και 248.000 ετικέτες συσκευασίας, 11 κενές δεξαμενές των 1.000 λίτρων με ένδειξη «ισοπροπυλική αιθανόλη» που χρησιμοποιούνταν ως πρώτη ύλη για την παρασκευή των αντισηπτικών υγρών, καθώς επίσης και λοιπός βιοτεχνικός εξοπλισμός. Δείγματα των κατασχεθέντων ειδών έχουν αποσταλεί ήδη στον ΕΟΦ και αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης.

Οι αρχές σε προληπτικό έλεγχο στα διόδια των Θηβών εντόπισαν φορτηγό που διακινούσε ποσότητα αντιστηπτικών και στη συνέχεια έφτασαν στον

παράνομο χώρο παραγωγής και συσκευασίας των αντισηπτικών και καλλυντικών διαλυμάτων στην περιοχή του Μενιδίου.

Οι υπεύθυνοι του χώρου κλείδωσαν την εγκατάσταση και εξαφανίστηκαν και χρειάστηκε η επέμβαση εισαγγελέα και οι αστυνομικές δυνάμεις για μπει στον χώρο το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ.

Εκεί εντόπισε χιλιάδες φιάλες αντισηπτικών υγρών και ετικετών συσκευασίας, καθώς και δεξαμενές, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Επίσης εντοπίστηκαν να εργάζονται σε κακές συνθήκες 13 αλλοδαποί χωρίς έγγραφα νόμιμης παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, οι οποίοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου από το Α.Τ. Αχαρνών, όπως επίσης συνελήφθη με την ίδια διαδικασία και ο υπεύθυνος της επιχείρησης.

Η επιχείρηση δεν είχε συμμορφωθεί όσον αφορά την υποχρέωσή της να καταγράψει ηλεκτρονικά τα αποθέματά της σε αντισηπτικά διαλύματα, βάσει των διατάξεων του άρθρου 2 της από 14/03/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 64/Α/14.3.20) περί καταγραφής των αποθεμάτων σε αντισηπτικά.

Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη κατάσχεση αντισηπτικών διαλυμάτων που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ την τελευταία εβδομάδα, ενώ η συνολική ποσότητα διαλυμάτων που έχει κατασχεθεί υπερβαίνει τα 8.000 λίτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση