Τσιάρας: Τα υποθηκοφυλακεία μπορεί να ανοίξουν στις 27 Απριλίου - Τι είπε για τα δικαστήρια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 11:39 Τσιάρας: Τα υποθηκοφυλακεία μπορεί να ανοίξουν στις 27 Απριλίου - Τι είπε για τα δικαστήρια

"Μέχρι το τέλος Μαΐου στόχος να επανέλθει στο σύνολό της η δικαστική λειτουργία", τόνισε.

Στο πότε θα ανοίξουν πάλι τα δικαστήρια, αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, λέγοντας πως υπάρχει σχεδιασμός να ανοίξουν πρώτα τα υποθηκοφυλακεία, ενδεχομένως και στις 27 Απριλίου. "Αυτή είναι η προτεραιότητά μας και είμαστε σε επαφή με τους δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους", είπε.

"Μέχρι το τέλος Μαΐου στόχος να επανέλθει στο σύνολό της η δικαστική λειτουργία", τόνισε ο κ. Τσιάρας.

Επιπλέον, σχολίασε τα όσα έγιναν προ ημερών στις εκκλησίες σε Κουκάκι – Κέρκυρα αλλά και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Διαπίστωση του κ. Τσιάρα, είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχει προσαρμοστεί στις εκκλήσεις και τις οδηγίες της κυβέρνησης.

Ωστόσο, "πάντα υπήρχαν οι εξαιρέσεις και αυτές τις είδαμε και το Σαββατοκύριακο", είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο χώρο της Δικαιοσύνης και των δικαστικών αποφάσεων και τόνισε πως παρά τα μέτρα που επηρεάζουν το έργο τους, οι δικαστές κατάφεραν να εκδώσουν πολλές δικαστικές αποφάσεις αυτό το διάστημα.

Σχετικά με την τήρηση των μέτρων το Πάσχα, τόνισε ότι "είμαστε σε μια κατάσταση εγρήγορσης για οτιδήποτε συμβεί και κληθούμε να αντιμετωπίσουμε". "Ζητούμενο είναι να επανέλθει η κανονικότητα, όπως και σε όλη την ελληνική κοινωνία", είπε ο κ. Τσιάρας.

Πηγές: Mega, thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση