Αποκάλυψη Τσιόδρα: Η επίσκεψη στο Άγιο Όρος, τα λόγια του μοναχού και ο μικρός Νίκος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 21:04 Αποκάλυψη Τσιόδρα: Η επίσκεψη στο Άγιο Όρος, τα λόγια του μοναχού και ο μικρός Νίκος

Ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε σε μια ανάμνηση από τα φοιτητικά του χρόνια και συγκίνησε και πάλι

Αναφορά σε μια ανάμνηση από το παρελθόν και την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος έκανε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.

"Αυτές οι μέρες έχουν βαθιά θρησκευτικό χαρακτήρα που αφορά βαθύτατες πτυχές της ψυχής. Τριάντα χρόνια πριν, όταν ήμουν ακόμα φοιτητής, πήγα στο Άγιον Όρος με καλή περιέργεια να δω μια ακρότατη μορφή ζωής στον σύγχρονο κόσμο. Εκεί ένας μοναχός που είπε ότι η αρετή δεν είναι πλυμμένα ρούχα που τα κρέμασαν στο μπαλκόνι. Η πίστη των ανθρώπων είναι εσωτερικό βίωμα, στάση ζωής", είπε ο κ Τσιόδρας και στη συνέχεια θέλησε να ευχαριστήσει την Εκκλησία και τους Ιεράρχες.

"Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Εκκλησία και τους πιστούς, αλλά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο που ακολουθούν τις υποδείξεις των αρχών. Αποδεικνύεται πως η προσπάθειά μας άξιε τον κόπο. Εγώ στις δύσκολες περιστάσεις παίρνω το παράδειγμα από τα μικρά παιδιά που ζουν μαζί μας και τις δικές μας εμπάθειες και μας στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης. Ένα από αυτά, ο Νίκος, είπε ότι θα μας συγχωρέσει ακόμη και αν δεν πάνε καλά τα πράγματα. Γι' αυτά τα παιδιά που, σε αντίθεση με εμάς ξέρουν να συγχωρούν με θεϊκή απλότητα, μπορούν να μας δώσουν μια χρήσιμη συμβουλή. Καλή Ανάσταση σε όλους", ανέφερε.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση