Αυτές είναι οι ημερομηνίες για τις Πανελλαδικές - Σταδιακά θα αρχίσει και το άνοιγμα των σχολείων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 11:03 Αυτές είναι οι ημερομηνίες για τις Πανελλαδικές - Σταδιακά θα αρχίσει και το άνοιγμα των σχολείων

Η αρχή θα γίνει για τους μαθητές που θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις - Η ημερομηνία έναρξης αναμένεται να ανακοινωθεί τα επόμενα 24ωρα.

Άνοιγμα των σχολείων σε διαδοχικές φάσεις και με προτεραιότητα στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου μελετά το υπουργείο Παιδείας.

Η αρχή θα γίνει για τους μαθητές που θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις σε ημερομηνία έναρξης η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί τα επόμενα 24ωρα από το υπουργείο. Οι επικρατέστερες εισηγήσεις είναι για έναρξη στις 22 ή στις 29 Ιουνίου, ώστε έως το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου η εξεταστική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί.

Στο υπουργείο "χαρτογραφούν" τη διαδικασία της εξέτασης των Πανελλαδικών, διερευνώντας τη δυνατότητα οι μαθητές να εξεταστούν σε 8 έως 10 παιδιά ανά τάξη με δύο επιτηρητές -όπως συνέβαινε πάντα- αλλά και σε μικρότερο αριθμό μαθητών.

Στόχος είναι η αποφυγή του συγχρωτισμού και στο τραπέζι είναι το σενάριο να διατεθούν περισσότερες αίθουσες, αν χρειαστεί, αλλά και περισσότεροι επιτηρητές.

Τα μαθήματα για την Γ'Λυκείου σχεδιάζεται -αν δεν υπάρξουν νέα δεδομένα από τους ειδικούς- να ξεκινήσουν στις 18 Μαΐου ή ακόμα και στις 11 Μαΐου, με ολιγάριθμα τμήματα και διδασκαλία μόνο στα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά και όχι στα μαθήματα γενικής παιδείας και με επαναλήψεις στην ύλη που έχουν ήδη διδαχθεί οι μαθητές, καθώς ως γνωστόν η εξεταστέα ύλη έχει μειωθεί λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και o αριθμός των εισακτέων για τα Πανεπιστήμια.

Σταδιακή αναμένεται να είναι και η επιστροφή των μαθητών των υπόλοιπων τάξεων, επίσης σε μικρές τάξεις, ενώ είναι αμφίβολο αν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις Γυμνασίου.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει ως στόχο να ανοίξουν το σχολεία εφόσον αυτό υποδειχθεί και από τους ειδικούς και ο στόχος είναι οι Πανελλαδικές να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου. "Η καθημερινότητά μας θα είναι διαφορετική, αυτό θα ισχύσει και για τα σχολεία", σημειώνει καθώς βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση