150 κρούσματα κορωνοϊού στην δομή μεταναστών στο Κρανίδι – Επί τόπου ο Χαρδαλιάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 13:01 150 κρούσματα κορωνοϊού στην δομή μεταναστών στο Κρανίδι – Επί τόπου ο Χαρδαλιάς

Συναγερμός έχει σημάνει στο Κρανίδι καθώς βρέθηκαν τουλάχιστον 150 κρούσματα κορωνοϊού στην δομή μεταναστών. Μεγάλη σύσκεψη για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Στην δομή μεταναστών στο Κρανίδι βρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς εντοπίστηκαν τουλάχιστον 150 κρούσματα κορωνοϊού.

O κ. Χαρδαλιάς μετά το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που διαπιστώθηκε στην δομή μεταναστών μετέβη επί τόπου μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα αλλά και τον γ.γ. υποδοχής αιτούντων άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη.

Αυτή την ώρα στο δημαρχείο της Ερμιόνης γίνεται σύσκεψη με την συμμετοχή του δημάρχου αλλά και του Περιφερειάρχη. Φτάνοντας ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και ότι όλα θα γίνουν σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Στην δομή φιλοξενούνται 470 άνθρωποι.

Ο συναγερμός σήμανε για πρώτη φορά στην Αργολίδα, όταν μία έγκυος που έμενε στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Η 28χρονη από τη Σομαλία διανύει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της και είναι ασυμπτωματική. Το ξενοδοχείο που διέμενε έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, όταν διαπιστώθηκε πως νόσησε και εργαζόμενη που βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια.

Την ίδια ώρα εικόνες καταστροφής αντίκρισαν οι αρμόδιοι μέσα στο ξενοδοχείο Γαλαξίας που φιλοξενεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Κάποιοι θερμόαιμοι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές όταν τους ανακοινώθηκε ότι μπαίνουν σε καραντίνα.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση