Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο Δήμος Ερμιονίδας λόγω των κρουσμάτων στη δομή Κρανιδίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 16:12 Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο Δήμος Ερμιονίδας λόγω των κρουσμάτων στη δομή Κρανιδίου

“Δεν υπάρχει λόγος πανικού και τα 150 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην κλειστή δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι είναι ασυμπτωματικά” διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Την επιβολή καραντίνας, για τις επόμενες 14 ημέρες, σε όλο το δήμο Ερμιονίδας για προληπτικούς λόγους ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας 8 το πρωί με 8 το βράδυ. Αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγοριών, παζαριών κλπ.

Επίσης, οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να κάνουν χρήση μόνο δυο βεβαιώσεων/ αριθμών SMS για τις μετακινήσεις τους.

Β1 (ή 1 SMS) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

B2 (ή 2 SMS) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

“Δεν υπάρχει λόγος πανικού και τα 150 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην κλειστή δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι είναι ασυμπτωματικά” διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο ακριβής αριθμός των κρουσμάτων είναι 152. 

Τις επόμενες 14 μέρες θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα που προέκυψε με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς. “Από τη Μεγάλη Πέμπτη η δομή ήταν ήδη σε καραντίνα” και έτσι δεν είχαμε διασπορά πρόσθεσε.

Η κατάσταση βεβαίως χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη και είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα νωρίτερα ότι "αναφορικά με τον κορωνοϊό, το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, ίσως να είναι η Αργολίδα”.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες στα Δίδυμα θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη που θα απαγορεύει την είσοδο και την έξοδο σε όλους.

Σε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και του προσωρινού περιορισμού των κατοίκων (χωρίς μάλιστα καμία δυνατότητα κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης) τέθηκαν στο δίμηνο αυτό της έξαρσης της πανδημίας στη χώρα μας και άλλες περιοχές της χώρας, για διάστημα 14 ημερών.

Πηγή: skai.gr