Συναγερμός στο Κρανίδι: Τεστ για κορονοϊό σε εργαζόμενους σε τράπεζες, καταστήματα και Αστυνομία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 23:49 Συναγερμός στο Κρανίδι: Τεστ για κορονοϊό σε εργαζόμενους σε τράπεζες, καταστήματα και Αστυνομία

Ιχνηλατούνται οι επαφές των κρουσμάτων - Πάνω από 100 άτομα στο Κέντρο Υγείας του Κρανιδίου

Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή του Κρανιδίου, μετά τα 150 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε δομή φιλοξενίας μεταναστών, σε ξενοδοχείο της Ερμιονίδας.

Οι Αρχές, σύμφωνα με το σχέδιο ιχνηλάτησης των επαφών, διενεργούν τεστ σε κατοίκους της περιοχής. Μάλιστα, στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου έχουν προσέλθει πάνω από 100 πολίτες προκειμένου να ελεγχθούν για κορονοϊό.

Πρόκειται για ιχνηλατημένες επαφές, όπως εργαζομένοι και ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων όπου εργάζονταν μετανάστες, εργαζόμενοι σε τράπεζες, αστυνομικοί και άλλοι κάτοικοι, τους οποίους είτε είχαν επισκεφθεί οι αλλοδαποί που διαμένουν στη δομή είτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Τα τεστ διενεργούνται συνεχώς και την Τετάρτη αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Και τα 150 θετικά κρούσματα κορονοϊού στην κλειστή δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι είναι ασυμπτωματικά, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά το πέρας της σχετικής σύσκεψης που είχε στο δημαρχείο της περιοχής.

Συναγερμός στο Κρανίδι: Τεστ για κορονοϊό σε εργαζόμενους σε τράπεζες, καταστήματα και Αστυνομία

Ο Ν. Χαρδαλιάς είπε ότι και οι 150 που βρέθηκαν θετικοί στη δομή είναι ασυμπτωματικοί, πρόκειται για 148 μετανάστες μεταξύ αυτών πάρα πολλά παιδιά, έναν εργαζόμενο και ένα στέλεχος της δομής.

Η δομή μπαίνει σε στεγανοποίηση και ο δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια έχει αναλάβει το κομμάτι της τροφοδοσίας και του υγειονομικού εξοπλισμού.

"Κανείς δεν μπαίνει και κανείς δεν βγαίνει έχει γίνει στεγανοποίηση της δομής - κατ'εξαίρεση η κίνηση" συμπλήρωσε.

Σε ολόκληρο το δήμο θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ έως τις 08:00 το πρωί και αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών αγορών για 14 ημέρες.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να μην κυκλοφορούν για τις επόμενες 14 ημέρες.

Επίσης, από τις 6 επιλογές στη μετακίνηση αναστέλλονται οι τρεις τελευταίες. Ισχύουν μόνο οι τρεις πρώτες. Δηλαδή:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση