Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Πότε λήγει η προθεσμία [βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 09:53 Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Πότε λήγει η προθεσμία [βίντεο]

Ο φοροτεχνικός, Βαγγέλης Αμπελιώτης, εξήγησε τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι σχετικά με τη συμπλήρωσή τους.

Άνοιξε τη Μεγάλη Τετάρτη η εφαρμογή του TAXISnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα του 2019.

Ο φοροτεχνικός, Βαγγέλης Αμπελιώτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN tv, εξήγησε τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι σχετικά με τη συμπλήρωσή τους.

Έχει επέλθει μια αλλαγή διαδικασίας ως προς την επιστροφή φόρου στο εφετινό Ε1. Συγκεκριμένα, έχει καταργηθεί ο πίνακας 10, στον οποίο καλούνταν να δηλώσουν τον ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού, ώστε να τους πιστωθεί τυχόν επιστροφή φόρου. Πλέον θα εμφανίζεται μήνυμα που θα ενημερώνει για την υποχρέωση γνωστοποίησης του ΙΒΑΝ, με υποβολή ηλεκτρονικής Αίτησης/Υπεύθυνης Δήλωσης του δικαιούχου στη διαδικτυακή πύλη www.aade.gr της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

"Για τα φυσικά πρόσωπα θα ισχύσει μείωση από 1/1/2020, έχει αλλάξει μόνο για τις επιχειρήσεις ο φορολογικός συντελεστής. Από 29% σε 24%. Αναμένονται περαιτέρω μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, στην εισφορά αλληλεγγύης, στα μερίσματα. Δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο", τόνισε, μιλώντας στο Open TV, ο φοροτεχνικός.

Σημειώνεται πως οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις έως και τις 30 Ιουνίου.

 

Πηγή: thetoc.gr