Έκκληση Χαρδαλιά στο Κρανίδι: Να μείνετε όλοι μέσα στα σπίτια σας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 12:08 Έκκληση Χαρδαλιά στο Κρανίδι: Να μείνετε όλοι μέσα στα σπίτια σας

Έχουν ληφθεί δείγματα από όλες τις επαφές των κρουσμάτων.

Μετά τα έκτακτα μέτρα για την δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι αλλά και για ολόκληρο τον δήμο Ερμιονίδας που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα το πρωί πήρε μέρος για δεύτερη μέρα σε σύσκεψη στο Κρανίδι και μετά από αυτή, λίγο πριν επιστρέψει στην Αθήνα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά

"Κάναμε άλλη μια σύσκεψη την τελική, όλο το βράδυ δουλέψαμε πολύ σκληρά, πήραμε 177 δείγματα επαφών υψηλού και χαμηλού κινδύνου, η τροφοδοσία είναι εντάξει, υπάρχει πρωτόκολλο και όσοι εμπλέκονται εργάζονται σκληρά.

Έχει μια αξία να δούμε αυτά τα δείγματα και να έχουμε εικόνα.

Αυτό που έχω να τονίσω είναι πώς όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους να προστατεύσουμε τους γονείς, τους παππούδες. Αν εφαρμοστούν τα μέτρα θα πάνε όλα καλά και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Επιστρέφουμε Αθήνα"

Τι δήλωσε η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου που φιλοξενεί τους πρόσφυγες

Η ιδιοκτήτρια της μονάδας είπε ότι το πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε στις 6 Μαρτίου. Στις 16 Μαρτίου ο δήμαρχος βγήκε στα σόσιαλ μίντια και είπε δεν υπάρχει κρούσμα κάτι που αναίρεσε στις 26 Μαρτίου. Τα κρούσματα είναι όλα ασυμπτωματικά και κυκλοφορούσαν στην περιοχή. Έχουν έρθει από την Υποσαχάριο Αφρική και το πρόγραμμα φιλοξενίας τελειώνει στις 30 Σεπτεμβρίου. Στο ξενοδοχείο, στο Κρανίδι φιλοξενούνται από τις 25 Σεπτεμβρίου 2019.

Η ιδιοκτήτρια δήλωσε ότι καθώς πολύς κόσμος ερχόταν σε επαφή "δεν ξέρουμε ποιος κόλλησε ποιον", ενώ από την Μ. Πέμπτη έχει μπει σε καραντίνα το ξενοδοχείο όταν η υπάλληλος είχε κάνει ήδη μια εβδομάδα να πάει στη δουλειά της, επειδή είχε πυρετό. Η κα Τορτοπίδου δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι "τα πράγματα στο ξενοδοχείο είναι ήρεμα" και τόνισε ότι ο κ. Χαρδαλιάς είναι εκεί διαρκώς από χθες και πως υπήρξε άμεση κρατική παρέμβαση.

Πηγές: ΣΚΑΙ, thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση