Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 45χρονος που έκαψε ζωντανό τον πατέρα του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 13:12 Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 45χρονος που έκαψε ζωντανό τον πατέρα του

Ο πατροκτόνος, απολογήθηκε στην 5η τακτική ανακρίτρια, κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά και για εμπρησμό εκ προθέσεως, από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος σε άνθρωπος, κατηγορείται ο 45χρονος που έκαψε ζωντανό τον πατέρα του, ανήμερα του Πάσχα, σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη.

Ο πατροκτόνος, απολογήθηκε στην 5η τακτική ανακρίτρια, κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ο 45χρονος, που έχει ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων, φέρεται πως ανέφερε ότι αφορμή για την αποτρόπαιη πράξη του ήταν ένας καβγάς με τον πατέρα του, επισημαίνοντας ότι η σχέση τους ήταν γενικά προβληματική.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7:15 το πρωί της 19ης Απριλίου, σε διαμέρισμα 5ου ορόφου, επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος περιέλουσε με βενζίνη τον 87χρονο πατέρα του, απόστρατο αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος κοιμόταν και του έβαλε φωτιά.

Από τις φλόγες υπέστησαν εγκαύματα η 81χρονη μητέρα του και ο αδελφός του. Η πυρκαγιά που προκάλεσε στο διαμέρισμα κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ο 45χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, εντός ορίων του αυτοφώρου.

Με πληροφορίες από grtimes

Προσαρμοσμένη αναζήτηση