Στην κλινική "Ταξιάρχες" ο Τσιόδρας: 36 κρούσματα κορωνοϊού και 3 νεκροί

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 13:50 Στην κλινική "Ταξιάρχες" ο Τσιόδρας: 36 κρούσματα κορωνοϊού και 3 νεκροί

"Από τους 226 οι 37 είναι θετικοί στον κορωνοϊό ανάμεσά τους και οι 3 νεκροί" είπε ο Τσιόδρας - Ασθενοφόρα παρέλαβαν έξι ασθενείς από την κλινική, προκειμένου να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Στην κλινική "Ταξιάρχαι" στο Περιστέρι, έφτασε εκτάκτως λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε δηλώσεις του ο καθηγητής είπε ότι από τους 226 ασθενείς και προσωπικό που ελέγχθηκαν οι 37 είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Πιο αναλυτικά μίλησε για 17 εργαζόμενους θετικούς στον κορωνοϊό, 17 ασθενείς και τους τρεις ανθρώπους που έχασαν ήδη την ζωή τους.

Είπε ακόμα ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και είμαστε κοντά σε όλους για να σταματήσει το κακό.

Οι αρχές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προχωρούν σε άμεση εκκένωση της κλινικής, μετά τα 28 κρούσματα κορωνοϊού και τον θάνατο τριών ασθενών.

Ασθενοφόρα με ειδικά μέτρα προστασίας παρέλαβαν έξι ασθενείς από την κλινική, προκειμένου να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, καθώς έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση στις δύο ιδιωτικές κλινικές υγείας στην Αττική - Κατάσχονται φάκελοι ασθενών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση στις δύο ιδιωτικές κλινικές υγείας στην Αττική που εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοιού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Στο μεταξύ, τους φακέλους νοσηλείας όλων των ασθενών της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία ξεκίνησε χθες κατεπείγουσα έρευνα μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων κορωνοϊού σε νοσηλευόμενους και ασθενείς.

Με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Βαγγέλη Ιωαννίδη , η Κλινική καλείται να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα Νίκο Αντωναράκο που ανέλαβε να αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, σε βαθμό κακουργήματος, όλους τους φακέλους των ασθενών κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα. Παράλληλα ο κ. Αντωναράκος θα λάβει καταθέσεις μαρτύρων ώστε να διακριβώσει αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα εξειδικευμένα μέτρα για την προστασία νοσηλευτικού προσωπικού και νοσηλευομένων από την διασπορά του ιού.

Στην κλινική μετέβη σήμερα κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να συντάξει πόρισμα με τα ευρήματα και τα συμπεράσματα του το οποίο θα παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό που ερευνά την υπόθεση, ώστε να κρίνει αν θα πρέπει ή όχι αποδώσει ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους της Κλινικής.

Μέχρι στιγμής στην κλινική που βρίσκεται στο Ελληνικό, έχουν προκύψει 28 θετικά κρούσματα, 13 αφορούσαν ασθενείς, 11 εργαζομένους και 4 αφορούσαν κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε ο συναγερμός στην ΓΓΠΠ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τρεις ασθενείς από την κλινική "Ταξιάρχαι" του Περιστερίου. κατέληξαν έχοντας προσβληθεί από την covid-19. Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ασθενείς που είχαν ραντεβού για αιμοκάθαρση σήμερα, πήγαν το πρωί στην κλινική στο Περιστέρι. Αναμένεται ωστόσο, μετά το σφράγισμα της κλινικής χθες, οι ασθενείς θα συνεχίσουν τη θεραπεία τους στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πέντε άτομα ασυμπτωματικά βρίσκονται στην κλινική και νοσηλεύονται στο ισόγειο. Στον 1ο όροφο λειτουργεί η μία από τις δυο μονάδες αιμοκάθαρσης με άδεια του ΕΟΔΥ.

Ο Αλέξανδρος Κοκκινάκης, εκπρόσωπος Τύπου της κλινικής "Ταξιάρχαι" μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ισχυρίστηκε ότι τηρήθηκαν απόλυτα όλες οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν με βάση τα πρωτόκολλα.

Είπε πως όλα ξεκίνησαν από έναν εξωτερικό ασθενή ο οποίος είναι νεφροπαθής και κάνει αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα. Ο ίδιος ανέφερε πως μόλις έφτασε τη Δευτέρα του Πάσχα στην κλινική με πυρετό αμέσως του έγιναν εξετάσεις και στη συνέχεια κλήθηκε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Όπως είπε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η δομή στεγανοποιήθηκε και έχει τοποθετηθεί επιστημονικός και διοικητικός υπεύθυνος.

Στη δομή στα νότια προάστια, με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους, ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα στα 92 πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση