Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηταράκης: Μέσα στο 2020 καταργείται η φιλοξενία μεταναστών σε ξενοδοχεία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 14:33 Μηταράκης: Μέσα στο 2020 καταργείται η φιλοξενία μεταναστών σε ξενοδοχεία

«Η χώρα δεν θα είναι ανοικτή για εκείνους που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας» ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης.

Την κατάργηση της φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία προαναγγέλλει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, αυτό θα γίνει εντός του τρέχοντος έτους. «Μέσα στο 2020 θέλουμε να τα καταργήσουμε όλα αυτά τα ξενοδοχεία. Χρειαζόμαστε μέσα στο καλοκαίρι κάποιες κλίνες για να φιλοξενήσουμε κάποιες ευάλωτες ομάδες. Στόχος είναι η κατάργηση της φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία», όπως είπε.

Σύμφωνα με το μέλος της κυβέρνησης που μίλησε στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6», «όλες οι δομές μεταναστών θα είναι κλειστές και ελεγχόμενες. Βάζουμε αυστηρότερους όρους. Η χώρα δεν είναι ανοιχτή για εκείνους που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Θα απελαύνονται όσοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας».

Αναφερόμενος στα κρούσματα κορωνοϊού σε δομές φιλοξενίας μεταναστών, τόνισε ότι «στη χώρα μας φιλοξενούμε 100.000 αιτούντων άσυλο. Σε αυτούς έχουν παρουσιαστεί 200 κρούσματα, είναι όλα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν έχουμε κανένα θάνατο. Δεν έχουμε κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα που να προήλθε από πρόσφυγες και μετανάστες στην τοπική κοινωνία».

Ειδικά για το περιστατικό με τη δομή μεταναστών στην Ερμιονίδα ο κ. Μηταράκης είπε ότι «δεν υπάρχει κάποιο ανησυχητικό κρούσμα εντός της ξενοδοχειακής δομής».

Πηγή: newsbeast.gr