Αυστηρή προειδοποίηση Χαρδαλιά: Να μην κάνει κανείς σχέδια για εκδρομές την Πρωτομαγιά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 18:39 Αυστηρή προειδοποίηση Χαρδαλιά: Να μην κάνει κανείς σχέδια για εκδρομές την Πρωτομαγιά

Ανέφερε με έμφαση πως τα περιοριστικά μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν, όπως και τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις.

Αυστηρή προειδοποίηση στους πολίτες να μην κινούνται κατά βούληση καθώς είναι σε ισχύ τα μέτρα έως τις 4 Μαΐου, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως σήμερα παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και λόγω του καιρού. Ανέφερε με έμφαση πως τα περιοριστικά μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν, όπως και τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις. "Τα μέτρα ισχύουν έως και τις 4 Μαΐου, οπότε να μην κάνει κανείς σχέδια για την Πρωτομαγιά" ανέφερε.

"Με επιμονή, με υπομονή με ξεχωριστή καρτερικότητα συμμετέχουμε όλοι σε μια συλλογική προσπάθεια, η οποία όμως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού" ανέφερε ο υφυπουργός.

Περαιτέρω ανέφερε πως μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του ιού, η καθημερινότητά μας δεν θα είναι ίδια όπως την ξέραμε.

Σε ό,τι αφορά το τι ανοίγει και πότε, τόνισε ότι θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο μελετώντας όλα τα δεδομένα. Ξεκαθάρισε εκ νέου ότι η επόμενη φάση θα είναι η σταδιακή επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα.

Μετακινήσεις - περιορισμοί

Ενημέρωσε επίσης ότι η μετακίνηση από Δευτέρα προς τα ειρηνοδικεία και τα υποθηκοφυλακεία για τη διαδικασία της συναινετικής προσομοίωσης θα γίνεται με χρήση του κωδικού Β2 στο 13033.

Τέλος από τις 28 Μαΐου αίρονται οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί για τις μετακινήσεις στη Μύκονο, ενώ θα ισχύουν οι γενικοί που ισχύουν για όλη την επικράτεια.

Στα Ιωάννινα οι περιορισμοί από τις 2 έως τις 10 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ τα σαββατοκύριακα ισχύουν έως τις 5 Μαΐου.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση