Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 63χρονο παιδοκτόνο - "Θόλωσα, δεν θυμάμαι πόσες φορές πυροβόλησα"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 14:45 Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 63χρονο παιδοκτόνο - "Θόλωσα, δεν θυμάμαι πόσες φορές πυροβόλησα"

Ο δράστης παραπέμθηκε να απολογηθεί στον πέμπτο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, άσκησε η εισαγγελεας σε βάρος του 63χρονου που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 32χρονο γιο του, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Ο δράστης παραπέμθηκε να απολογηθεί στον πέμπτο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

"Με χτύπησε. Έφαγα πολλές… Θόλωσα! Δεν θυμάμαι πόσες φορές τον πυροβόλησα", φέρεται να ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο 63χρονος.

Στο πλευρό του κατηγορούμενου βρίσκονται η κόρη και άλλα συγγενικά του πρόσωπα, που φέρονται ότι δικαιολογούν την πράξη του, όπως κατέθεσαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, αναφέροντας αλλεπάλληλα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού. Στην μεζονέτα της οικογένειας διέμενε και η κόρη με τον σύζυγό της και το παιδί τους αλλά απουσίαζαν την ώρα του συμβάντος.

Το θύμα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα λόγω χρόνιας χρήσης ναρκωτικών, αν και δεν ήταν σεσημασμένος. Έχει ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρικές κλινικές, ενώ συχνά ξεσπούσε δέρνοντας τους γονείς του σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, οι οποίοι περιέγραψαν ως σωστό οικογενειάρχη τον δράστη. Το τελευταίο επεισόδιο σημειώθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ο 32χρονος χτύπησε τη μητέρα του ενώ στη συνέχεια γρονθοκόπησε τον συνταξιούχο πατέρα μέσα στο στο σπίτι.

Καρέ - καρέ πως έγινε το φονικό

Καρέ-καρέ πώς συνέβη το φονικό στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, περιέγραψε ο Νικήτας Γουτοκόλης, γείτονας της οικογένειας και ο άνθρωπος που, όπως είπε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1, είδε την τραγωδία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του και τον 32χρονο να ξεψυχά στα χέρια του. Ο μάρτυρας διέψευσε άλλους κατοίκους της περιοχής που χθες είχαν πει πως το θύμα ήταν ναρκομανής. Είχε ψυχολογικά προβλήματα, είπε, ενώ οι καυγάδες με τη μητέρα και τον πατέρα του ήταν συνεχείς και υπήρχαν προβλήματα εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Όπως είπε ο ίδιος, το αιματηρό περιστατικό ξεκίνησε από τη στιγμή που ο 32χρονος άρχισε να κυνηγά στον δρόμο με ένα σίδερο τη μητέρα του για να τη χτυπήσει. "Είχε μένος με τη μητέρα του", είπε ο μάρτυρας.

"Όταν όμως εμφανίστηκε ο πατέρας του, ο 32χρονος εξαγριώθηκε. Σηκώθηκε και τον γρονθοκόπησε άσχημα", είπε στη συνέχεια ο μάρτυρας. Εκείνος, όπως λέει, παρενέβη και σήκωσε το θύμα πάνω από τον πεσμένο πατέρα του και τον πήγε στην άκρη.

Τότε όμως "ξέφυγε από την προσοχή μου ο πατέρας, μπήκε μέσα, πήρε το όπλο και μας πυροβόλησε τρεις φορές. Τα σκάγια με χτύπησαν πολύ ελαφριά. Πήρα το τραυματισμένο θύμα, τύλιξα το χέρι του που ήταν σακατεμένο και προσπάθησα να τον πάω προς το σπίτι μου. Τότε ξαναβγήκε ο πατέρας, πυροβόλησε άλλες τρεις φορές. Το θύμα ξεψύχησε στα χέρια μου".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, grtimes