Τσιόδρας: 17 νέα κρούσματα του κορωνοϊού- 2534 συνολικά και 43 διασωληνωμένοι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 18:00 Τσιόδρας: 17 νέα κρούσματα του κορωνοϊού- 2534 συνολικά και 43 διασωληνωμένοι

Νέο μήνυμα… επαγρύπνησης έστειλε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοινώνοντας σήμερα 17 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και συνολικά 2.534. Δύο νέοι θάνατοι και συνολικά 136 στην χώρα μας. “Ναι” και στο άνοιγμα των σχολείων. Δείτε το βίντεο με την ενημέρωση.

Άλλη μια μέρα που ο Σωτήρης Τσιόδρας βρίσκεται στο υπουργείο Υγείας για να ενημερώσει σχετικά με το πώς κινείται ο κορονοϊός στην χώρα μας.

Ο κ. Τσιόδρας, πιστός στο καθιερωμένο ραντεβού, ενημερώνει για τον χάρτη του φονικού ιού, την ώρα που απέχουμε ακριβώς μια εβδομάδα από την άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία, αλλά κι από την ημέρα που πολλά καταστήματα θα… σηκώσουν τον γενικό.

Όλες τις λεπτομέρειες θα παρουσιάσει στο αυριανό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις 18:00 το απόγευμα κι αμέσως μετά, όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει η ενημέρωση για τον χάρτη του ιού στην Ελλάδα.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε πως υπάρχουν 17 νέα κρούσματα του φονικού ιού στην Ελλάδα και συνολικά 2.534, με το 55% να είναι άνδρες.

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν την μάχη, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 136.

580 κρούσματα κορονοϊού σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 1.228 με ήδη γνωστό κρούσμα. 43 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 67 έτη και 11 εξ αυτών να είναι γυναίκες (σ.σ. οι υπόλοιποι άνδρες). Το 89% εξ αυτών έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Τέλος, 65 συμπολίτες μας έχουν βγει από τα νοσοκομεία, ενώ έχουν γίνει συνολικά περισσότεροι από 60.000 έλεγχοι για κορωνοϊό.

Υποχρεωτικά μάσκα ανακοίνωσε ο Τσιόδρας

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποφάσισε την επιστροφή, σταδιακά, στην κανονικότητα στον τομέα της εκπαίδευσης, ενώ όπως είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους κλειστούς χώρους μετά την άρση των μέτρων!

Θα είναι υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους, για παράδειγμα παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, κουρεία και γενικά όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους.

Να σημειωθεί πως αυτό θα ισχύει τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες.

Δείτε όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση