Τι είπε ο Τσιόδρας για το μυστήριο με 31χρονη ασθενή που φέρεται να νόσησε ξανά από κορονοϊό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 19:05 Τι είπε ο Τσιόδρας για το μυστήριο με 31χρονη ασθενή που φέρεται να νόσησε ξανά από κορονοϊό

Τι είπε ο Σ. Τσιόδρας για γυναίκα που πήρε εξιτήριο μετά από νοσηλεία για κορονοιο και στη συνέχεια εμφανίστηκε να είναι ξανά θετική.

Στο μυστήριο με την ασθενή με κορονοϊό που πήρε εξιτήριο αλλά φερόταν να νόσησε, αναφέρθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας. Αφού έκανε μνεία στο ιστορικό της σημείωσε πως "θέλει πολύ προσοχή στο πώς ερμηνεύει κανείς τέτοια φαινόμενα, δεν μπορείς να είσαι 100% βέβαιος"

Οπως είπε συγκεκριμένα "ενημερώθηκα χθες και ζήτησα το ιστορικό των ελέγχων της. Ηταν θετική, νοσηλεύτηκε, εξήλθε με αρνητικό έλεγχο, σε κάποια υποτροπή ελέγχθη θετική. Θέλει πολύ προσοχή στο πώς ερμηνεύει κανείς τέτοια φαινόμενα. Δεν μπορείς να είσαι 100% βέβαιος. Φαίνεται ότι το σύνδρομο που εμφάνισε η γυναίκα δεν είναι κάτι σχετιζόμενο με τον ιό. Δεν μας φαίνεται να διαφέρει από αυτά που έχουν αναφερθεί στην βιβλιογραφία.

Aναφερόμενος δε σε μελέτες όπς είπε παρόμοια περίπτωση υπήρξε και στη Ν Κορέα. Το σύνδρομο φαίνεται πως είναι άσχετο με τη νόσο και μάλλον αποδίδεται σε κάποια φαρμακευτική αγωγή. Η παρουσία γενετικού υλικού του ιού δεν σημαίνει και λοίμωξη.

Μάλλον πρόκειται για μια παρουσία του γεννητικού υλικού του ιού που δεν σημαίνει και μετάδοση ούτε για επαναλοίμωξη.

"Δεν έχει επαναληφθεί κρούσμα επαναλοίμωξης", πρόσθεσε λέγοντας πως ο ιός έχει προτίμηση στην περιοχή του στοματοφάρυγγα. Αυτό διευκόλυνε την ανίχνευσή του έναν μήνα μετά, μετά από 10 μέρες όμως δεν υπάρχει μεταδοτικότητα.

"Αυτές τις περιπτώσεις δεν πρέπει να τις λέμε επαναλοίμωξη", κατέληξε.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση