Ανοίγουν τα σχολεία: Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη από Κεραμέως, Τσιόδρα, Χαρδαλιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 11:22 Ανοίγουν τα σχολεία: Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη από Κεραμέως, Τσιόδρα, Χαρδαλιά

Ποιες τάξεις αρχίζουν πρώτες - Τo σχέδιο για τις Πανελλαδικές, τη διδασκαλία και τη λήξη της σχολικής χρονιάς - Τα μέτρα για τους μαθητές.

Αύριο, Τετάρτη, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα ανακοινώσει από το υπουργείο Υγείας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, τα εξειδικευμένα μέτρα για τη σταδιακή επαναλειτουργία όλων των δομών εκπαίδευσης.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου θα προσδιοριστούν οι ακριβείς ημερομηνίες επιστροφής στις τάξεις, με προτεραιότητα χρονική στους μαθητές της Γ΄Λυκείου. Θα ανακοινωθούν τα υγειονομικά μέτρα που θα ληφθούν για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τα ωράρια λειτουργίας των σχολείων και η διάρκεια των ωρών διδασκαλίας ανά σχολική τάξη.

Η κ. Κεραμέως θα εξειδικεύσει στις ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων και έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς επίσης και τον τρόπο εξέτασης των μαθητών -σε μικρά τμήματα, όπως έχει ήδη προαναγγελθεί. Επιπλέον, θα ανακοινώσει το τι μέλλει γενέσθαι, κυρίως ως προς την διεξαγωγή ή μη των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων Γυμνασίου και Λυκείου. Τέλος, θα ανακοινωθεί και η διαδικασία επιστροφής στα θρανία για τους μικρότερους μαθητές του Δημοτικού.

Ανακοινώσεις θα γίνουν και για τις υπόλοιπες δομές της εκπαίδευσης: Πανεπιστήμια, ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, ΙΕΚ κλπ.

Η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων έγινε μετά από μεγάλη συζήτηση μεταξύ των εμπειρογνωμόνων που είπαν "ναι" σχεδόν παμψηφεί στην επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες. "Ο πληθυσμός των παιδιών φαίνεται πως κινδυνεύει λιγότερο και μεταδίδει λιγότερο. Σε όλο τον κόσμο είναι μια σταθερή, μόνιμη εικόνα. Υπήρξε μόνο μία λευκή ψήφος στην Επιτροπή όλοι είπαν ναι στο άνοιγμα των σχολείων", σημείωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και υπογράμμισε: "Δεν θέλουμε να πάθουν κάτι κακό τα παιδιά, εμείς εισηγούμαστε" σημειώνοντας ότι "Θέλει πολύ προσοχή" και ότι θα παρακολουθούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση