Το fake tweet της Μανωλίδου, η συγγνώμη της Ακρίτα και η απάντηση Γεωργιάδη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 12:22 Το fake tweet της Μανωλίδου, η συγγνώμη της Ακρίτα και η απάντηση Γεωργιάδη

Γεωργιάδης σε Ακρίτα: H συγγνώμη είναι λιτό πράγμα και δεν μπορεί να συνοδεύεται από «αλλά» - Η απάντηση της δημοσιογράφου.

Μία fake ανάρτηση της Ευγενίας Μανωλίδου, ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει μάχη στο διαδίκτυο.

Η αρχή έγινε με ένα fake tweet της Ευγενίας Μανωλίδου, που φέρεται να έγραψε, ότι η οικογένειά της πέρασε 7 ημέρες με 38 ευρώ.

Η Έλενα Ακρίτα έσπευσε να σχολιάσει την ανάρτηση, γράφοντας πως «αν ήταν μία άσχετη θα το θεωρούσαμε αστείο. Είναι όμως η γυναίκα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης (...) Ντροπή. Μόνον».

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού, που έγραψε ότι πρόκειται για fake news, ζητώντας από τη δημοσιογράφο να «αφήσει τις οικογένειες έξω από τη χυδαιότητα» αυτή. Στη συνέχεια η δημοσιογράφος ενημέρωσε πάλι με ανάρτησή της στο Facebook ότι έσβησε την ανάρτηση για την Μανωλίδου για ήταν τρολιά.

Για το περιστατικό μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το ίδιο βράδυ.

Το πρωί της Δευτέρας, η κυρία Ακρίτα επανήλθε, με δύο αναρτήσεις, «αφιερωμένες» μία στην κυρία Μανωλίδου και μία στον κύριο Γεωργιάδη, τις οποίες ονόμασε «Οφειλόμενη απάντηση νο1» και «οφειλόμενη απάντηση νο2» αντίστοιχα.

Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Η συγγνώμη είναι λιτό πράγμα και δεν μπορεί να συνοδεύεται από «αλλά»

Πυρά κατά της Έλενας Ακρίτα  εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν έχει κανένα δικαίωμα να ''επιτίθεται'' σε μέλη της οικογενείας μου», αναφέρει στη σχετική του ανάρτηση ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στη «συγγνώμη» της δημοσιογράφου σχετικά με τη δημοσίευση που έκανε για την Ευγενία Μανωλίδου και ήταν ανακριβής, ο Άδωνις Γεωργιάδης της δίνει μία προσωπική συμβουλή «και ας την πετάξει» όπως επισημαίνει: «Όταν αποφασίσετε κυρία Ακρίτα να πείτε ξανά συγγνώμη, εάν το αποφασίσετε ποτέ, ας θυμάστε ότι η συγγνώμη είναι λιτό πράγμα και δεν μπορεί να συνοδεύεται από "αλλά"».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

Μία οφειλομένη απάντηση στην κα Έλενα Ακρίτα.

Τα γεγονότα, λίγο πολύ γνωστά.

H κα Ακρίτα ξαφνικά, το Σάββατο το βράδυ, υιοθέτησε και σχολίασε μία ψεύτικη, κατασκευασμένη ανάρτηση της συζύγου μου Ευγενίας Μανωλίδου, σχολιάζοντας φυσικά, όπως συχνά κάνει, εμένα με δηκτικό τρόπο.

Όταν έγινε γνωστό ότι είναι ψέμα, την κατέβασε.

Στη συνέχεια, στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει την πράξη της, ανέβασε μία εντελώς χυδαία, ψεύτικη και κατασκευασμένη πάλι φωτό, και την συμπλήρωσε με ένα ακόμη χυδαιότερο υπονοούμενο (το λιγουρεύεστε;).....κ.λπ.

Όταν έγινε γνωστό ότι για δεύτερη φορά και με χυδαιότερο της πρώτης τρόπο έκανε το ίδιο σφάλμα, αποφάσισε να «ζητήσει συγγνώμη» γράφοντας κάτω από την μία γραμμή της συγγνώμης δύο κείμενα. Το πρώτο για την Ευγενία, ακατάληπτο, καθώς τελικά η κατηγορία ήταν η παρουσίαση προ 12 ετών ενός τηλεπαιχνιδιού στον ΑΝΤ1, πράγμα εντελώς άσχετο προφανώς με τα γεγονότα και μετά ένα μακροσκελές κείμενο για μένα και την μία και μοναδική συνάντηση μας στο Παλλάς πριν χρόνια.

Σε αυτό το δεύτερο λοιπόν θα ήθελα να απαντήσω για να ξεκαθαρίσουμε τα μεταξύ μας.

Όσα αναφέρει η κα Ακρίτα είναι αληθή.

Συνοδευόταν από τον κο Κυρίτση, συνάδελφο μου στην Βουλή για ένα διάστημα και εξαιρετικά συμπαθή, με τον οποίο πάντα είχαμε ευγενική σχέση και της φέρθηκα με την απαιτούμενη, αν και συκοφαντημένη από πολλούς, αστική ευγένεια.

Φυσικά παραδέχομαι και την δυνατή της πένα και την ευφυΐα της.

Ο κυριότερος λόγος της φυσικής μου συμπάθειας προς εκείνη όμως είναι ο πατέρας της. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ο παππούς μου ήταν ο Σπυρίδων Βλασσόπουλος, αρχισυντάκτης της εφημερίδος ΕΣΤΙΑ έως τον β´ ΠΠ.

Εκεί έγραφε ο Λουκής Ακρίτας και σε ανύποπτο χρόνο, κάποτε ο παππούς μου είχε μιλήσει με εξαιρετικά λόγια γι’ αυτόν. Η παρουσία του Λουκή Ακρίτα στη δημόσια ζωή, ήταν αξιοπρεπής και συνέδεσε το όνομά του με δύο σπουδαία για εμένα πράγματα: την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση Παπανούτσου και την υπεράσπιση των δικαίων του Κυπριακού Ελληνισμού.

Πάντα πίστευα ότι μία κόρη ενός τέτοιου πατρός δεν θα μπορούσε παρά να έχει γαλουχηθεί με Αρχές!

Η κα Ακρίτα έχει κάθε δικαίωμα να μην με συμπαθεί, να με απεχθάνεται, να με κατακρίνει κ.λπ. Είμαι δημόσιο πρόσωπο και όταν αποφάσισα να είμαι δέχθηκα ότι αυτό θα συμβαίνει. Δεν μπορούν να σε συμπαθούν όλοι και ευτυχώς για μένα έχω εισπράξει και εισπράττω και αγάπη και χιλιάδες ψήφους από τον κόσμο, για να δέχομαι και όσους με κατακρίνουν, ή και με υβρίζουν ακόμη, με υπομονή.

Επίσης, ομολογώ ότι ένας ευφυής άνθρωπος με δυνατή πένα, όπως εκείνη, μπορεί να το κάνει και με μεγαλύτερη επιτυχία ενίοτε και τότε μπορεί και να μου είναι και χρήσιμη, κάνοντας με να αντιλαμβάνομαι πού μπορεί να έχω κάνει λάθος.

Η κα Ακρίτα όμως δεν έχει α) κανένα δικαίωμα από αντιπάθεια σε μένα και στην παράταξη που εκπροσωπώ να «επιτίθεται» σε μέλη της οικογενείας μου και β) να ανεβάζει ψεύτικες ειδήσεις, φωτογραφίες κ.λπ. ως αληθινές.

Και μία τελευταία προσωπική συμβουλή προς την κα Ακρίτα και ας την πετάξει. Όταν αποφασίσετε κυρία Ακρίτα να πείτε ξανά συγγνώμη, εάν το αποφασίσετε ποτέ, ας θυμάστε ότι η συγγνώμη είναι λιτό πράγμα και δεν μπορεί να συνοδεύεται από «αλλά».

Αν μετά τη συγγνώμη θες να πεις «αλλά», τότε χάνει το νόημά της και είναι δώρον/άδωρον. Μπορεί ακόμη και εσείς, η τόσο ευφυής, να κάνετε κάπου λάθος και τότε απλά γράψτε «έκανα λάθος, συγγνώμη».

Δεν φαντάζεστε πόσο γενναίο και ανακουφιστικό είναι καμία φορά...

Χριστός Ανέστη κα Ακρίτα.

Η απάντηση της Έλενας Ακρίτα

Στην ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης απάντησε επίσης μέσω των social media η δημοσιογράφος γράφοντας: «Για λόγους αρχής, κοινοποιώ την απάντηση του Άδωνη Γεωργιάδη προς εμένα. Προσβλητικά ή χυδαία σχόλια θα διαγράφονται».

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση