Καζάνι που βράζει η Σάμος - Στο νησί ο Μηταράκης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 12:30 Καζάνι που βράζει η Σάμος - Στο νησί ο Μηταράκης

Ο υπουργός θα έχει συνάντηση με τοπικούς φορείς μετά τις πυρκαγιές και τα επεισόδια που ξέσπασαν στο κέντρο μεταναστών.

Στη Σάμο βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης προκειμένου να έχει ιδίοις όμμασι εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μετά τα πρόσφατα επεισόδια και τη φωτιά που ξέσπασε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών της περιοχής.

Το μέλος της κυβέρνησης θα έχει συνάντηση με τους τοπικούς φορείς που θα τον ενημερώσουν για τα όσα συνέβησαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα καθώς επίσης και για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν.

Στις τοπικές αρχές υπάρχει από την Κυριακή έντονος προβληματισμός μετά τις φωτιές που ξέσπασαν το απόγευμα και το βράδυ, στον καταυλισμό αιτούντων άσυλο και πήραν σύντομα διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών αλλά και των φιαλών υγραερίου που υπάρχουν μέσα στις σκηνές για μαγείρεμα.

Φωτιά ξέσπασε ξανά και τη Δευτέρα, αυτή τη φορά στην πτέρυγα ανηλίκων του ΚΥΤ και πήρε και αυτή διαστάσεις καίγοντας οικίσκους και σκηνές. Παράλληλα με τις φωτιές εκδηλώθηκαν και συγκρούσεις ανάμεσα σε Αφρικανούς και Αφγανούς που διαμένουν στον καταυλισμό, με την Αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση