Σχέδιο "οι ηλικιωμένοι στο χωριό"- Τι θα πουν οι υπουργοί το απόγευμα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 14:12 Σχέδιο "οι ηλικιωμένοι στο χωριό"- Τι θα πουν οι υπουργοί το απόγευμα

Υπάρχει η σκέψη να γίνει παρότρυνση στους ηλικιωμένους να μετακινηθούν στο χωριό.

Αναλυτικά θα ενημερώσουν απόψε το απόγευμα οι αρμόδιοι υφυπουργοί, πώς θα γίνει η έξοδος από την καραντίνα, μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού που θα δώσει το πράσινο φως για την σταδιακή άρση των αυστηρών μέτρων. Ανάμεσα στις σκέψεις που γίνονται και που αναμένεται να ανακοινωθούν είναι ότι σε πρώτη φάση και για περίπου 15 ημέρες ακόμη, δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών, εκτός της περιφέρειας που διαμένουν.

Αμέσως μετά όμως, στο τέλος του μηνός Μαΐου τα κυβερνητικά στελέχη θα απευθύνουν ισχυρή παρότρυνση σε ηλικιωμένους να μεταβούν στα χωριά τους, κίνηση που θα μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή από τις 19 Μαΐου. Η σκέψη είναι ότι με την άρση των μέτρων και την επανεκκίνηση της κυκλοφορίας, οι ηλικιωμένοι θα είναι πιο προστατευμένοι στην επαρχία αφού θα έρχονται σε επαφή με λιγότερο κόσμο.

Περνάμε σε μια επόμενη φάση, επανερχόμαστε σταδιακά σε μια κανονικότητα "υγειονομική", αλλά η κρίση με τον κορωνοϊό δεν έχει τελειώσει, αναμένεται να επισημάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι πλέον θα δοκιμαστεί η ατομική ευθύνη, όχι με τρόπο κατασταλτικό, αλλά ατομικής συμμόρφωσης και θα καλέσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αναλάβουν την "ιδιοκτησία" των μέτρων, όπως συνέβη στη φάση "μένουμε σπίτι".

Σημειώνεται ότι το σχέδιο για την βήμα-βήμα επιστροφή στη φυσιολογική καθημερινότητα θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε φάσεις, ώστε να διαπιστώνονται τυχόν προβλήματα και να γίνονται αναθεωρήσεις. Η αρχή θα γίνει τον Μάιο και θα εξελιχθεί τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Η σκέψη είναι τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων να απέχουν χρονικά μεταξύ τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση