Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 30 Απριλίου η καταβολή επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ - Ποιες συντάξεις πληρώνονται σήμερα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 09:43 Στις 30 Απριλίου η καταβολή επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ - Ποιες συντάξεις πληρώνονται σήμερα

Η καταβολή των επιδομάτων θα γίνεται κάθε τελευταία μέρα του μήνα.

Αύριο, Πέμπτη 30 Απριλίου, θα καταβληθούν τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: επίδομα γέννησης, προνοιακά, αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), επίδομα στέγασης, στεγαστική συνδρομή, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, σύνταξη υπερηλίκων και επίδομα ομογενών, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Διευκρινίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος γέννησης αφορά τους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31-3-2020. Για το επίδομα παιδιού, η δεύτερη δόση θα καταβληθεί στις 29 Μαΐου.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η καταβολή των επιδομάτων, παροχών, οικονομικών και εισοδηματικών ενισχύσεων του ΟΠΕΚΑ, θα πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Οι συντάξεις

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ, καταβάλλονται στις 29 Απριλίου 2020, ημέρα Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, τέλος στη χρονοβόρα διαδικασία έκδοσης των συντάξεων βάζει η απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, για την πλήρη εφαρμογή της ψηφιακής σύνταξης. Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εργασίας, πρόκειται για μία ιστορική μεταρρύθμιση, καθώς αυτό που προβλέπεται είναι η υποβολή αιτήσεων συνταξιοδότησης από τους ασφαλισμένους που ολοκληρώνουν τον εργασιακό βίο τους να γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και, συγκεκριμένα, στην ηλεκτρονική υπηρεσία Ψηφιακής Απονομής Σύνταξης "ΑΤΛΑΣ", μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), καταργώντας κάθε χειρόγραφη αίτηση. Με αυτόν τον τρόπο, οι συντάξεις θα απονέμονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, λύνοντας έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα, που ταλάνιζε τους συνταξιούχους.

Πηγή: thetoc.gr