Κικίλιας: Οι κλίνες ΜΕΘ έφθασαν τις 1.017- Γιατί ανοίγουν τα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 11:54 Κικίλιας: Οι κλίνες ΜΕΘ έφθασαν τις 1.017- Γιατί ανοίγουν τα σχολεία

Η συνέντευξη του υπουργού Υγείας στον Σκάι.

Καθημερινά θα παρακολουθείται η καμπύλη του κορωνοϊού καθώς αίρονται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η καμπύλη των κρουσμάτων θα παρακολουθείται από το παρατηρητήριο που έχει συσταθεί και που απαρτίζεται από επιστήμονες, τεχνοκράτες και ειδικούς.

Ενισχυμένα πλέον τα νοσοκομεία

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως ήδη έχουν γίνει 3.748 προσλήψεις προσωπικού ενώ πλέον οι ΜΕΘ που είναι διαθέσιμες έφτασαν τις 1.017. Μιλώντας για το επίδομα που δόθηκε στους υγειονομικούς επανέλαβε την δέσμευση ότι εξετάζονται και άλλοι τρόποι για την οικονομική τους στήριξη.,

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας τα νοσοκομεία σταδιακά επιστρέφουν σε μια μερική κανονικότητα, με την έναρξη χειρουργείων και απογευματινών ιατρείων.

Για τα χειρουργεία είπε ότι θα γίνεται το 50% του μέσου όρου του 2019.

Ο Βασίλης Κικίλιας για τα σχολεία:

Σχολιάζοντας τις ανησυχίες των γονέων για το άνοιγμα των σχολείων, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση την εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων.

"Αν υπάρχει κάποιος άλλος που έχει άλλη γνώμη θα πρέπει να την τεκμηριώσει επιστημονικά", τόνισε.

Ο Βασίλης Κικίλιας για τον Σωτήρη Τσιόδρα:

Μόνο καλά λόγια είχε φυσικά ο υπουργός Υγείας για τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο της χώρας:

"Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος, γλυκός άνθρωπος, καταξιωμένος επιστήμονας και χαίρομαι πάρα πολύ με έναν πολύ γλυκό και ωραίο τρόπο και σαφή ψυχική επαφή περνάει στους Έλληνες καθημερινά τα μηνύματά μας".

Πηγή: Σκάι

Προσαρμοσμένη αναζήτηση