Τσιόδρας: 10 νέα κρούσματα του - Γιατί τώρα λέμε ναι στην υποχρεωτική χρήση μάσκας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 17:58 Τσιόδρας: 10 νέα κρούσματα του - Γιατί τώρα λέμε ναι στην υποχρεωτική χρήση μάσκας

10 νέα κρούσματα κορωνοϊού και έναν νεκρό ανακοίνωσε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση. Στα 2.576 στο σύνολο και στους 139 οι νεκροί.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας και σήμερα ενημέρωσε για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σήμερα είχαμε 10 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό στα 2.576. Καταγράφηκε επίσης ένας νέος θάνατος και οι νεκροί πλέον στο σύνολο είναι 139. 41 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι εμείς γλιτώσαμε από το κακό όχι χωρίς τραυματισμούς και όχι χωρίς απώλειες. Μίλησε για ψύχραιμη αλλά εξαιρετικά δύσκολο να υιοθετηθεί στάση. Είπε ακόμα για τα μέτρα προστασίας και την χρήση μάσκας ίσως να φαίνεται παράλογο ότι τώρα τοποθετηθήκαμε έτσι και πριν από λίγο καιρό αλλιώς. Τότε ήμασταν σε ένα απαγορευτικό είπε. Και το απαγορευτικό ήταν τότε αρκετό. Τώρα, όμως οι συνθήκες είναι άλλες. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μέτρο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και οι οργανισμοί στηρίζουν την στρατηγική μας. Σε τέτοια θέματα είναι δύσκολο να υπάρχει ομοφωνία. Τώρα είπε που θα υπάρχει συγχρωτισμός θα είναι ο χορός της αβεβαιότητας με την πρακτική λογική.

Τόνισε ακόμα ότι δεν μιλάμε για ιατρική μάσκα αλλά για μια απλή μάσκα που θα μπορεί να κατασκευαστεί και στο σπίτι με απλά υλικά. Είπε ακόμα ότι έχει σημασία πως θα την πιάνουμε και όχι από μπροστά.

Τα μέτρα φυσικής απόστασης και υγιεινής των χεριών είναι τα πιο βασικά και αυτά μας έβγαλαν από αυτή την κατάσταση.

Είπε ακόμα ότι τα παιδιά συνήθως μολύνονται στο οικογενειακό περιβάλλον και είναι ασυνήθιστη η μετάδοση κορονοϊού από ενήλικα σε παιδί. Τόνισε ακόμα ότι είναι πολύ σημαντική η επιστροφή των παιδιών στην κανονικότητα.

Δείτε την ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση