Μητσοτάκης Live στη Βουλή: Θα είναι δραματικές οι συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία...

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 11:43 Μητσοτάκης Live στη Βουλή: Θα είναι δραματικές οι συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία...

Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή: Η στήριξη των 6,8 δισ. ευρώ και το νέο πακέτο που έρχεται.

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης, τα οποία θα εξειδικεύσει το οικονομικό επιτελείο, αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή.

"Τους τελευταίους 2 μήνες η κυβέρνηση προστάτεψε την υγεία των Ελλήνων πολιτών. Δαπανήσαμε συνειδητά πολλούς πόρους προκειμένου καταρχάς να υπερασπιστούμε το υπέρτατο αγαθό, αυτό της υγείας των πολιτών" ανέφερε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή σημειώνοντας:

"Την επιτυχία που είχαμε δεν την πιστώνεται η κυβέρνηση, αλλά συνολικά ο ελληνικός λαός". Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: "Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες κλίνες covid διαθέσιμες, που ελπίζουμε να μην τις χρειαστούμε. Ως χώρα ξοδέψαμε πολλά χρήματα, πετύχαμε όμως στον πρώτο υγειονομικό στόχο που είχαμε θέσει. Άλλες χώρες δεν το κατάφεραν".

Αναφερόμενος στην κρίση της πανδημίας ο πρωθυπουργός είπε: " Η κρίση αυτή θέτει σε κίνδυνο ταυτόχρονα όλα όσα συγκροτούν τη φύση και την υπόσταση του ανθρώπου. Η απειλή αυτή αφορά τους πάντες, όλες τις χώρες, δεν κάνει κανένα κοινωνικό διαχωρισμό και η πηγή της παραμένει αόρατη".

Η επιτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, διαβατήριο για την ανάταξη

"Όλα έγιναν με σχέδιο & σύνεση, με γνώση ότι έχουμε μπροστά μας έναν πόλεμο που θα κρατήσει πολύ. Η επιτυχία στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, θα είναι διαβατήριο για την ανάταξη που θα ακολουθήσει", ανέφερε ο πρωθυπουργός.

"Προκάλεσα αυτή τη συζήτηση κυρίως για να συζητήσουμε την πορεία μας για την οικονομία. Μέχρι σήμερα προχωρήσαμε σε μέτρα 17,5 δισ. ευρώ, που θα φτάσουν τα 24 δισ. με τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις", σημείωσε και είπε: "Η Ελλάδα ήταν η πρώτη και μόνη χώρα που απαγόρευσε τις απολύσεις".

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πάνω από 5 δισ. αναμένεται να δαπανηθούν σε απευθείας ενισχύσεις & χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της αγοράς, μέσω ΕΣΠΑ, ενώ για τη στήριξη της δημόσιας υγείας ανέφερε: "Ουδέποτε σημειώθηκαν ελλείψεις στα νοσοκομεία μας στον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό. Δόθηκε ένα πραγματικός πόλεμος για τις προμήθειες και τον κερδίσαμε".

Δείτε LIVE την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή:

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση