Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μικραίνετε τη χώρα, δεν ήταν αυτονόητα όσα πετύχαμε [live]

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 16:06 Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μικραίνετε τη χώρα, δεν ήταν αυτονόητα όσα πετύχαμε [live]

Δείτε live τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

Tα βασικά σημεία της δευτερολογίας Μητσοτάκη:

-Μένουμε ίδιοι και απαράλλαχτοι. Αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κάνει καμία αυτοκριτική, δεν αναγνωρίζει ότι η χώρα πέτυχε κάτι, δεν έχει θάρρος να πιστώσει στον ελληνικό λαό το γεγονός ότι έγιναν πράγματα. Μικραίνετε την χώρα. Θα περίμενα μεγαλύτερη γενναιότητα στην αντιμετώπιση της κρίσης. Τίποτα από όσα έγιναν δεν ήταν αυτονόητα κ. Τσίπρα. Ότι πήραμε αποφάσεις πριν έχουμε το πρώτο κρούσμα. Ότι τολμήσαμε πολύ νωρίτερα να κλείσουμε σχολεία και καταστήματα γιατί βλέπαμε τι συνέβαινε. Δεν ήταν αυτονόητο ότι μέσα στην κρίση έγιναν τεράστια οικονομικά άλματα. Δεν θα δεχθώ ότι η αντιμετώπιση της κρίσης από την κυβέρνηση ήταν περίπου προδιαγεγραμμένη, σαν να ήταν στον αυτόματο πιλότο.

-Έχετε ακούσει τους ψιθύρους στην κοινωνία, τι θα γινόταν αν... Ευτυχώς δεν θα το μάθουμε ποτέ. Λίγη παραπάνω αναγνώριση της προσπάθειας θα ταίριαζε πιο πολύ με όσα αισθάνονται οι Έλληνες πολίτες.

-Για τα τεστ: Η στρατηγική για τα τεστ υποδείχθηκε από την επιτροπή επιστημόνων. Ο αριθμός των τεστ πρέπει να αυξηθεί και έχουν γίνει ανακοινώσεις για το πως θα γίνει αυτό. Με δωρεά θα γίνει η πρώτη μεγάλη παρτίδα τεστ αντισωμάτων. Παντού τα πραγματικά κρούσματα είναι περισσότερα. Αν όμως η διάδοση της επιδημίας ήταν πολύ πιο έντονη θα το βλέπαμε στα νοσοκομεία και τις ενταντικές μας. Η Ελλάδα από τις λίγες χώρες που συνέχισε να κάνει ιχνηλάτηση. Είναι κατάκτηση για τη χώρα να έχουμε τόσα πολλά καλά δημοσιεύματα για τη χώρα. Δεν φαίνεται να είστε ευχαριστημένος. Δείχνετε μιζέρια. Είχαμε καιρό να αισθανθούμε ικανοποίηση. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

-Για τις μάσκες: Ακολουθήσαμε τις υποδείξεις της επιτροπής. Όσο ήμασταν στο σπίτι δεν χρειαζόταν. Τώρα κρίνονται απαραίτητες μόνο ως συμπληρωματικό μέτρο. Δεν είναι υποκατάστατο. Οι μάσκες έχουν υποκατάστατο, το υφασμάτινο κάλυμμα. Αν δούμε ότι υπάρχουν φαινόμενα στρέβλωσης στην αγορά, εδώ είμαστε να επαναξιολογήσουμε τη στάση μας. Υπάρχουν ελληνικές εταιρίες που ήρθαν να καλύψουν το κενό, είναι καλό.

-Για τα σχολεία: Άλλο μια επιστημονική διαφωνία και άλλο να δημιουργούμε συνειδητά ένα αίσθημα ανασφάλειας στην ελληνική κοινωνία. Οι περισσότερες χώρες επιλέγουν να ανοίξουν τα σχολεία. Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς άνοιγμα των σχολείων. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να γίνει το άνοιγμα με κανόνες και προϋποθέσεις.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση