Τσιόδρας: 15 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και 140 συνολικά οι νεκροί

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 18:06 Τσιόδρας: 15 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και 140 συνολικά οι νεκροί

15 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας και 2.591 συνολικά. 140 οι νεκροί στην Ελλάδα. Σαφείς αιχμές για κάποιους που “τονίζουν υπέρμετρα τις επιστημονικές αβεβαιότητες” – «Δεν τις ξέρουμε δηλαδή εμείς;» αναρωτήθηκε.

Και σήμερα, Πέμπτη 30.04.2020, ο Σωτήρης Τσιόδρας βρίσκεται στο υπουργείο Υγείας για να ενημερώσει για το πώς κινείται ο κορωνοϊός στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσιόδρας αναμένεται να αναφερθεί εκ νέου και στις μάσκες, των οποίων η χρήση γίνεται υποχρεωτική από Δευτέρα, 04.05.2020 στους κλειστούς δημόσιους χώρους, καθώς το ζήτημα ενδιαφέρει πολύ κόσμο και οι ερωτήσεις είναι πολλές.

Δίπλα του σήμερα είναι και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος θα ενημερώσει για το κομμάτι του αθλητισμού τόσο σε επαγγελματικό, όσο και ερασιτεχνικό επίπεδο από την προσεχή Δευτέρα κι έπειτα.

Στην ενημέρωση, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 2.591 συνολικά με το 56% να είναι άνδρες. Ένας ακόμη θάνατος καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο και ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 140 (σ.σ. 37 ήταν γυναίκες, οι υπόλοιποι άνδρες και η μέση ηλικία τους τα 74 έτη).

591 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.286 με ήδη γνωστό κρούσμα. 38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 67 έτη. 19 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 87% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

74 συμπολίτες μας εξήλθαν από τα νοσοκομεία.

Οργισμένος ο Τσιόδρας

“Θέλω να βλέπω το πεδίο της πανδημίας ως μια μεγάλη νίκη, ως μια νίκη για να πάμε μπροστά. Δεν πρέπει να μετατρέπεται αυτή η ευκαιρία σε ευκαιρία για αντιπαράθεση. Χάρη στην θυσία όλων και όλων σας είμαστε όλοι μαζί. Αναγνωρίζουμε τις θυσίες και την αγωνία για το οικονομικό μέλλον. Η δική μας είναι να έχουμε επάρκεια στα επιστημονικά ζητήματα. Όλη αυτή η εμπειρία αποτελεί ευκαιρία για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας. Όλα θα γίνονται με διαφάνεια και κανόνες εποπτείας”, είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Και συνέχισε σε έντονο ύφος: “Προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να τονίσουν υπέρμετρα τις επιστημονικές αβεβαιότητες. Δεν τις ξέρουμε δηλαδή εμείς; Και να βγάλουν αντιφάσεις προς τα έξω, προς τον κόσμο. Να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου με ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα. Εμείς δεν έχουμε αγωνία;

Πιστέψτε με, αντίθετα με την επιθυμία μας, είναι πιστός σύντροφος όλων μας στην κοινή προσπάθεια. Ελπίζω πως δεν είναι στην πρόθεση όσων τα χρησιμοποιούν να λειτουργήσουν με διαλυτικό σκοπό. Να κλονίσουν την προσέγγιση και την στρατηγική μας. Δε νομίζω πως θα μπορούσα να το πω πιο καθαρά. Είμαστε συμμέτοχοι σε μια κοινή προσπάθεια για την οποία από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ”.

Δείτε όσα είπε ο κ. Τσιόδρας για τον κορωνοϊό

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση