Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα με αποστάσεις και… σημάδια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Μαΐου 2020 10:47 Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα με αποστάσεις και… σημάδια

Μέτρο, πλακάτ… ΠΑΜΕ! Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την Πρωτομαγιά με μέτρο και με αποστάσεις! Ακόμη και χρωματιστά σημάδια έβγαλαν στο δρόμο για να ξέρει κανείς που να σταθεί και να μην υπάρξει συνωστισμός.

Το ΠΑΜΕ έχει ήδη συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα και (παραδοσιακά) έχει μαζέψει πολύ κόσμο αλλά. Αλλά λόγω μέτρων κορονοϊού, η συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά γίνεται με τη… μεζούρα αν χείρας.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ φρόντισαν από νωρίς βάλουν στο έδαφος σημάδια για να ξέρουν οι διαδηλωτές που θα σταθούν, ώστε να έχουν την κατάλληλη απόσταση μεταξύ τους!

Δείτε εικόνες:

Κουτσούμπας: Το βλέμμα μας στην επόμενη μέρα

“Αυτή την εργατική Πρωτομαγιά του 2020 τη γιορτάζουμε μέσα στις ειδικές, δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά με το βλέμμα όλων μας στραμμένο την επόμενη μέρα κατά την οποία θα έρχεται στην επικαιρότητα όλο και πιο επιτακτικά το βασικό δίλημμα, το βασικό ερώτημα που χρειάζεται απάντηση: Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα; Εμείς απαντάμε σοσιαλισμός.

Χρειάζεται μια νέα κοινωνία δίκαιη, με την εργατική τάξη, το λαό πραγματικά στην εξουσία. Για να προστατεύει την Υγεία του λαού, για να υπάρχει ευημερία στον ελληνικό λαό.

Καλή δύναμη, καλό κουράγιο σε όλους και όλες. Χρόνια πολλά”, ανέφερε σε δήλωσή του ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Πρωτομαγιά: Ποιοί απεργούν

Εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας, αφού τα μέτρα περιορισμού λόγω κορονοϊού παραμένουν σε ισχύ, σήμερα Πρωτομαγιά απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και στα τρένα, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό, το Τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Σήμερα θα μείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί του Ηλεκτρικού και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας. Στο πλαίσιο της απεργίας δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Λόγω της απεργίας καταργούνται όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου.

Το Σάββατο 2 Μαΐου στο τμήμα γραμμής μεταξύ Σερρών-Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 3631.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση