Ανατίναξαν τεράστια νάρκη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Θερμαϊκό - Εντυπωσιακά βίντεο και φωτογραφίες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Μαΐου 2020 17:28 Ανατίναξαν τεράστια νάρκη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Θερμαϊκό - Εντυπωσιακά βίντεο και φωτογραφίες

H νάρκη εξουδετερώθηκε από βατραχανθρώπους της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών προκαλώντας έναν τεράστιο πίδακα νερού και ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την εξουδετέρωση νάρκης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη θαλάσσια περιοχή του Λιμένα της Νέας Μηχανιώνας, στη Θεσσαλονίκη.

Η εξουδετέρωση της νάρκης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή από Ομάδα Εξουδετερώσεως Ναρκών (ΟΕΝ) της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Ανατίναξαν τεράστια νάρκη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Θερμαϊκό - Εντυπωσιακά βίντεο και φωτογραφίες
 
νάρκη

Η επιχείρηση εκτελέστηκε σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, το Δήμο Νέας Μηχανιώνας και την Ελληνική Αστυνομία.

Η νάρκη γερμανικού τύπου, σχήματος κυλινδρικού σφηνοειδούς, μήκους 1,60 και περιμέτρου 1,98μ., ανασύρθηκε από το βυθό του Θερμαϊκού από το αλιευτικό σκάφος "ΑΓΓΕΛΟΣ" ΝΘ 556.

Ο κυβερνήτης του σκάφους ειδοποίησε το Λιμενικό και κατέπλευσε χθες το μεσημέρι στο λιμάνι τις Νέας Μηχανιώνας, ενώ η νάρκη παρέμεινε στο βυθό σε μικρή απόσταση, περίπου δύο μιλίων, από την ακτή.

πηγή: thetoc.gr

Βίντεο: ektaktanea.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση