Θρήνος στην κηδεία του Γιώργου Ξυλούρη: Τελευταίο αντίο λίγο μετά τη βάφτιση του παιδιού του

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Μαΐου 2020 20:30 Θρήνος στην κηδεία του Γιώργου Ξυλούρη: Τελευταίο αντίο λίγο μετά τη βάφτιση του παιδιού του

Η κηδεία του 30χρονου πατέρα έγινε σε βαρύ κλίμα, ενώ λίγες ώρες πριν βαφτίστηκε το παιδί του, που πήρε το όνομα του παππού αλλά και του πατέρα του που σκοτώθηκε.

Μέσα σε κλίμα ανείπωτου θρήνου και υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη τον οδήγησε στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο που βρίσκεται στα Ανώγεια.

Η κηδεία του 30χρονου πατέρα έγινε σε βαρύ κλίμα, ενώ λίγες ώρες πριν, βαφτίστηκε το παιδί του. Μάλιστα όπως προβλέπει το σχετικό έθιμο, πήρε το όνομα του παππού αλλά και του πατέρα του, που σκοτώθηκε.

Ο ιερέας των Ανωγείων, Ανδρέας Κεφαλογιάννης, ζήτησε να μην υπάρξει ο καθιερωμένος χαιρετισμός προς την οικογένεια, κάτι που έγινε αποδεκτό. Με την διακριτή αλλά ισχυρή παρουσία αστυνομικής δύναμης, η σoρός του 30χρονου μεταφέρθηκε αρχικά στο σπίτι του στο Περαχώρι και κατόπιν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία.

Οι κάτοικοι των Ανωγείων δεν μπορούν να πιστέψουν πως συνέβη το κακό ανάμεσα στους τρεις άνδρες, οι οποίοι αρχικά λογομάχησαν και τελικά "βγήκαν τα όπλα". Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργης Μπαγκέρης, " … χρόνια πολλά πίσω υπήρχαν διαφορές κτηματικές, οι οποίες όμως δεν στάθηκαν ποτέ ικανές να πυροδοτήσουν μία αντίδραση όπως η χθεσινοβραδυνή. Όλοι θα μείνουμε με την απορία τι μπορεί να ειπώθηκε μεταξύ των ανδρών που να είχε αυτό το αποτέλεσμα".

Όλοι στα Ανώγεια κάνουν λόγο για μία άσχημη κατάσταση που θα βαρύνει και τις δύο οικογένειες των θυμάτων, αλλά πιστεύουν ότι οι μεγαλύτεροι του χωριού θα μεριμνήσουν ώστε να μην υπάρξουν αρνητικά επακόλουθα της αιματηρής συμπλοκής και των δύο θανάτων.

"Εμείς θα σταθούμε δίπλα και στις δύο οικογένειες, θα προσπαθήσουμε για τη μεταξύ τους ειρήνη, η οποία είναι αναγκαία όχι μόνο για τις οικογένειες που θρηνούν σήμερα αλλά για ολόκληρο το χωριό, το οποίο δεν έχει μάθει σε τέτοιες καταστάσεις. Θα βοηθήσουμε όλοι να επικρατήσει η λογική και η σύνεση", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πατήρ Κεφαλογιάννης.

Σημειώνεται, πως στην κηδεία του 30χρονου πήγαν αρκετοί από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας του 63χρονου.

Ο σπαραγμός της μάνας

Φορώντας μαύρα ρούχα και με πρησμένα, από το κλάμα, μάτια η μητέρα του 30χρονου δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιος της δεν είναι πια στη ζωή. Τα πόδια της έχουν βαρύνει, ενώ δεν μπορεί να μιλήσει σε κανέναν. Το μόνο που κάνει είναι να κλαίει και να μοιρολογά.

Το μοιρολόι της μπορεί να βγαίνει σχεδόν ψιθυριστά ωστόσο το ακούει όλη η γειτονιά. "Παιδί, παιδί, παιδάκι μου", λέει και κλαίει γοερά ενώ δίπλα της βρίσκονται συγγενείς της που προσπαθούν να την παρηγορήσουν.

Στην Ασφάλεια Ρεθύμνου ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη

Στο μεταξύ, το κατώφλι της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου συνοδεία των δικηγόρων του Διονύση Βέρα και Αλεξάνδρας Σπανάκη, πέρασε γύρω στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής και πριν την παρέλευση του αυτοφώρου, ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη που φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε το βράδυ του Σαββάτου τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη, λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο 30χρονος είχε σκοτώσει εν ψυχρώ τον πατέρα του, Λευτέρη Καλομοίρη.

"Γιατί αυτό το κακό στην οικογένειά μου"

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο 29χρονος φερόμενος δράστης παρέδωσε στις αρχές και το όπλο με το οποίο πυροβόλησε τον 30χρονο συγχωριανό και γείτονα του, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες εμφανίζεται σοκαρισμένος από αυτό που συνέβη, επαναλαμβάνοντας συχνά κατά την προανακριτική διαδικασία την φράση "γιατί αυτό το κακό να τύχη σε μένα και το σπίτι μου".

Το χρονικό του φονικού

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, όλα ξεκίνησαν από ένα καυγά ανάμεσα στον Γιώργο Ξυλούρη και το γιο του Λευτέρη Καλομοίρη. Έναν καυγά για κτηματικές διαφορές, για τα μητάτα που διατηρούν οι δύο οικογένειες. Οι δύο νέοι άνδρες φαίνεται να πιάστηκαν στα χέρια.

Προς στιγμήν ο καυγάς έληξε αλλά μετά από λίγη ώρα ο Γιώργος Ξυλούρης επέστρεψε οπλισμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευτέρης Καλομοίρης που βρέθηκε με δύο τραύματα από σφαίρα στο στήθος, μπήκε στη μέση για να προστατέψει το γιο του. Οι σφαίρες τον βρήκαν στο στήθος και έπεσε νεκρός.

Πηγή: cretalive, creta24, ekriti

Προσαρμοσμένη αναζήτηση